Головна Новини Суспільство медицина Бустерна доза вакцини від коронавірусу: епідеміолог висловила свою думку
commentss НОВИНИ Всі новини

Бустерна доза вакцини від коронавірусу: епідеміолог висловила свою думку

Бустерна доза є допомогою основного циклу вакцинації, і цим вона відрізняється від повторної вакцинації

6 грудня 2021, 09:45
Поділіться публікацією:

Українцям уже можна робити третю бустерну дозу вакцини від коронавірусу. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі каналу "Україна 24" заявила лікар-епідеміолог Людмила Мухарська, пояснюючи слова міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка про те, що влада прийматиме рішення про бустерну дозу лише після рішення ЄС про 9-місячний інтервал між щепленням.

Бустерна доза вакцини від коронавірусу: епідеміолог висловила свою думку

Вакцинація. Фото з відкритих джерел

Мухарська зазначила, що раніше в МОЗ заявляли, що після охоплення вакцинацією 50 населення буде прийнято рішення про додаткову вакцинацію. Орієнтувалися тоді початку січня. Перший місяць 2022 року вже зовсім скоро, але офіційно рішення так і не ухвалено, хоча деякі країни Європейського Союзу вже почали використовувати дози бустерів.

Лікар-епідеміолог висловила переконання, що приймати рішення про бустерну дозу потрібно обов'язково, бо в Україні є чимало людей, які вакцинувалися вже більше ніж півроку тому і їхній імунітет проти коронавірусу з кожним днем слабшає. Таких людей слід повторно вакцинувати. Також потрібно повторно вакцинувати ті, хто сьогодні перебуває у групі ризику – це люди з хронічними захворюваннями та люди похилого віку.

Людмила Мухарська називає бустерну дозу необхідною, бо посилить основний цикл вакцинації, посилить імунітет після повного курсу вакцинації. При цьому медик не виключила, що вакцинуватися проти коронавірусу, можливо, доведеться щороку, як проти сезонного грипу. Але таке рішення ще не ухвалено.

Читайте також на порталі "Коментарі" – з 6 грудня по всій країні почали діяти нові карантинні правила.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини