Головна Новини Суспільство медицина У світі поступово почалася вакцинація: як вона проходить
commentss НОВИНИ Всі новини

У світі поступово почалася вакцинація: як вона проходить

В Україну вакцина повинна прибути в першому кварталі 2021 року

8 грудня 2020, 21:54
Поділіться публікацією:

Сьогодні у Великобританії почалася кампанія щодо вакцинації проти Covid-19. Першою щеплення отримала 90-річна британка Маргарет Кінан. За тиждень їй виповниться 91 рік. Першим вакцинованим чоловіком був 81-річний чоловік Вільям Шекспір. Всього Британія закупила 40 млн доз.

У світі поступово почалася вакцинація: як вона проходить

Жителі Чехії чекають вакцину від Covid-19 вже в січні. Відомо, що з початку року в Чехії почнуть робити щеплення літніх людей і групи ризику по здоров'ю, далі медпрацівників та вчителів. Для всіх передбачена безкоштовна вакцинація коштом страховки та страхових виплат.

Чеський уряд замовив вакцини в Astra Zeneca, BioNTech і Pfizer, а також вакцини у Johnson & Johnson для 5,5 мільйона осіб у на суму 1,8 мільярда чеських крон (2,34 млрд грн) за спільним угодою з країнами ЄС і веде переговори з іншими виробниками.

Німеччина планує почати вакцинацію вже навесні наступного року. За словами глави МОЗ Німеччини, масова вакцинація розпочнеться не пізніше літа.

Вакцинація також почалася і в Росії. Сахалін став першим регіоном, який оголосив про початок прищеплювальної кампанії проти коронавірусу. Тим, хто буде робити щеплення від коронавірусу в РФ, необхідно відмовитися від алкоголю за 14 днів до вакцинації та ще протягом 42 днів після першої ін'єкції.

Раніше "Коментарі" писали про те, що експерти висловили свою думку щодо імунітету проти коронавірусу після вакцинації.

Крім того, порталу стало відомо, що вакцина проти COVID-19 від американської фармкомпанії Moderna продемонструвала 100-відсоткову ефективність при терапії у хворих з важким перебігом захворювання. Таку заяву зробили представники компанії-виробника.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини