Головна Новини Суспільство медицина У США скасували обмеження на використання вакцини Johnson
commentss НОВИНИ Всі новини

У США скасували обмеження на використання вакцини Johnson

Тепер кожен окремий штат буде приймати рішення про відновлення використання вакцини

24 квітня 2021, 04:34
Поділіться публікацією:

У США зняли обмеження на застосування вакцини Johnson & Johnson. Це зробило управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів. Про це інформує газета The New York Times.

У США скасували обмеження на використання вакцини Johnson

Вакцинація - фото з відкритих джерел

"Рішення, яке дозволяє відновити використання вакцини, було прийнято після відповідних рекомендацій панелі експертів за підсумками їх голосування", — пише видання.

Тепер кожен окремий штат буде приймати рішення про відновлення використання вакцини. Цей процес може зайняти кілька днів.

Раніше за відновлення вакцинації препаратом людей старше 18 років проголосували 10 членів експертної ради. Проти висловилися чотири експерти, один утримався.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) офіційно рекомендує вакцину від Covid-19 компанії Janssen, яка входить в американський концерн Johnson & Johnson. Представник Стратегічною консультативної групи експертів по імунізації Алехандро Кравіото заявив, що вакцина захищає від важкої форми Covid-19 на 85,4% через 28 днів після щеплення. Відзначається, що препарат Johnson & Johnson призначений для громадян старше 18 років, при цьому для досягнення повної ефективності досить одного щеплення.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні не фіксували випадків тромбозу після отримання дози Covid-вакцини AstraZeneca (Covishield). На сьогодні зафіксовано 362 побічні реакції на препарат. Також до цього Максим Степанов заявляв, що вакцина AstraZeneca, яка використовується в Україні, повністю безпечна. Степанов зазначив, що вже вакцинував своїх батьків цим препаратом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nytimes.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини