Головна Новини Суспільство медицина Степанов: В Україні не було випадків тромбозу після вакцинації AstraZeneca
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов: В Україні не було випадків тромбозу після вакцинації AstraZeneca

На сьогодні зафіксовано 362 побічні реакції на препарат

16 березня 2021, 17:52
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні не фіксували випадків тромбозу після отримання дози Covid-вакцини AstraZeneca (Covishield). На сьогодні зафіксовано 362 побічні реакції на препарат. Про це глава МОЗ повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Степанов: В Україні не було випадків тромбозу після вакцинації AstraZeneca

Максим Степанов - фото з відкритих джерел

Він зазначив, що невеликий догляд після вакцинації був потрібний тільки для двох пацієнтів, які отримали вакцину.

"У нас зафіксовано 362 побічні реакції. Це легкі реакції, тільки двоє вимагали піклування медпрацівників нетривалий час. Ніяких тромбозів у нас зафіксовано не було", — розповів Степанов.

Нагадаємо, що раніше Максим Степанов заявляв, що вакцина AstraZeneca, яка використовується в Україні, повністю безпечна. Також Степанов зазначив, що вже вакцинував своїх батьків цим препаратом.

Нагадаємо, що раніше в Норвегії помер медик після вакцинації препаратом AstraZeneca. Зараз в країні ведеться розслідування побічних випадків при вакцинації. Зазначається, що побічні ефекти також зафіксували ще у трьох медиків.

Нагадаємо, що раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що вакцина від фармацевтичної компанії AstraZeneca абсолютно не збільшує ризик утворення тромбів. У той же час в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що побічні ефекти від вакцинації проявляються лише в 0,8% випадків, важких випадків поки не зафіксовано.

Також зазначимо, що в Італії вилучили партію з 393 600 доз Covid-вакцини від фармацевтичної компанії AstraZeneca після смерті чоловіка через кілька годин після того, як він отримав щеплення. Таким чином, Сандро Тогнатті, 57-річний учитель музики, захворів і помер за обставин, які до цих пір не ясні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини