Головна Новини Суспільство медицина У ВООЗ офіційно рекомендували Covid-вакцину Johnson & Johnson
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ офіційно рекомендували Covid-вакцину Johnson & Johnson

Вакцина захищає від важкої форми Covid-19 на 85,4%

18 березня 2021, 11:12
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) офіційно рекомендує вакцину від Covid-19 компанії Janssen, яка входить в американський концерн Johnson & Johnson. Про це повідомляє DW 18 березня.

У ВООЗ офіційно рекомендували Covid-вакцину Johnson & Johnson

Вакцинація від коронавірусу - фото з відкритих джерел

Представник Стратегічної консультативної групи експертів по імунізації Алехандро Кравіото заявив, що вакцина захищає від важкої форми Covid-19 на 85,4% через 28 днів після щеплення.

Зазначається, що препарат Johnson & Johnson призначений для громадян старше 18 років, при цьому для досягнення повної ефективності досить одного щеплення.

Нагадаємо, що раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні не фіксували випадків тромбозу після отримання дози Covid-вакцини AstraZeneca (Covishield). На сьогодні зафіксовано 362 побічні реакції на препарат.

Також до цього Максим Степанов заявляв, що вакцина AstraZeneca, яка використовується в Україні, повністю безпечна. Степанов зазначив, що вже вакцинував своїх батьків цим препаратом.

"Коментарі" також повідомляли, що Максим Степанов заявив, що вакцина від фармацевтичної компанії AstraZeneca абсолютно не збільшує ризик утворення тромбів. Водночас в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що побічні ефекти від вакцинації проявляються лише в 0,8% випадків, важких випадків поки не зафіксовано.

Крім цього, прем'єр Денис Шмигаль заявив, що в Україні може не знадобитися введення локдауну на загальнонаціональному рівні, але для цього необхідно зараз обмежити соціальні контакти серед населення. При цьому він зазначив, що якщо "червоний" рівень буде введений в більшості областей, то уряд буде змушений посилити карантинні заходи на всій території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини