Головна Новини Суспільство медицина У США почав бушувати новий штам коронавірусу: чим небезпечний
commentss НОВИНИ Всі новини

У США почав бушувати новий штам коронавірусу: чим небезпечний

"Йота"-штам COVID-19 швидше поширюється і частіше призводить до летального результату

11 серпня 2021, 16:28
Поділіться публікацією:

Коронавірусна пандемія, схоже, не збирається йти на спад. Тільки людство злегка звиклися з "Дельта"-штамом, як йому "на допомогу" поспішає нова мутація, яка має назву "Йота". Як інформує "РБК-Україна", в Сполучених Штатах почали масово діагностувати саме цей штам у тих, хто підхопив ковід.

У США почав бушувати новий штам коронавірусу: чим небезпечний

"Йота"-штам коронавірусу почав бушувати в США. Фото з відкритих джерел

Зазначимо, що вперше штам "Йота" був зафіксований в одного із жителів Нью-Йорка. Це сталося ще в листопаді 2020 року. Згодом випадки підтверджувалися і в інших американських штатах, і в багатьох державах світу.

У науковому середовищі штам має кодування "B.1.526". Дослідники акцентують на тому, що цей різновид хвороби є ще більш заразним, ніж гучний "Дельта"-штам. Вчені вважають, що він на 25% швидше поширюється між людьми, ніж будь-який інший поки відомий науці штам.

Також "Йота" є більш небезпечною в плані смертності. Згідно з дослідженням, опублікованим в News Medical, близько 82% пацієнтів старше 45 років, які підхопили вірус з цією мутацією, не змогли перемогти хворобу.

Окремо підкреслюється, що 10% з тих, хто вже перехворів ковідом, можуть повторно захворіти, якщо "зустрінуться" з "Йота"-штамом. Згідно з медичною інформацією, ця мутація здатна встояти навіть перед виробленим імунітетом.

Цікаво, що такий вид захворювання, згідно з побоюваннями дослідників, може негативно позначитися на ефективності протикоронавірусних вакцин.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, коли, на думку вчених, варто очікувати найбільшої кількості летальних випадків від коронавірусу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, наскільки високий ризик підхопити ковід у вакцинованих обома дозами препарату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини