Головна Новини Суспільство медицина У Росії схвалили закон про заборону зміни статі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії схвалили закон про заборону зміни статі

Новий закон обмежує до мінімуму можливість зміни статі в Росії, а також обмежує права трансгендерних людей

13 липня 2023, 18:33
Поділіться публікацією:

Держдума Російської Федерації схвалила у другому читанні законопроект про заборону зміни статі. Законодавча новація отримала одностайну підтримку депутатів. Про це повідомляють "Коментарі".

У Росії схвалили закон про заборону зміни статі

Держдума РФ

"Важливі поправки — усиновлювачами або опікунами не можуть бути особи, які змінили стать, — сказано в повідомленні нижньої палати російського парламенту. — Крім того, якщо одним із подружжя буде внесено зміни до запису акта цивільного стану про зміну статі, то шлюб буде анульований".

Ініціативу про заборону зміни статі було внесено до Держдуми РФ у травні 2023 року 400 депутатами від усіх п'яти фракцій на чолі зі спікером В'ячеславом Володіним. Законопроект передбачає новації, згідно з якими медпрацівникам не дозволять здійснювати операції зі зміни статі, крім випадків лікування вроджених фізіологічних аномалій — формування статі у дітей. Але й таке втручання можна буде здійснювати лише "за рішенням лікарської комісії федеральної державної установи охорони здоров'я".

Третє читання заплановано завтра, 14 липня.

Сьогодні ж Верховна Рада України схвалила в першому читанні законопроект, розроблений Кабміном, про легальне використання канабісу з медичною метою. Передбачається, що знеболювальні препарати на основі каннабісу стануть доступними онкохворим, пораненим або травмованим військовослужбовцям, які проходять лікування, а також усім жертвам війни в Україні.

Тим часом, Стрєлков прогнозує можливий новий "похід на Москву".

Соціологи підрахували скільки громадян Росії підтримують мирні переговори з Україною.

А в плавання вперше вийшов найбільший у світі круїзний лайнер.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини