Головна Новини Суспільство медицина У Раді очікують до 70 тисяч нових випадків COVID-19 за добу: названі терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді очікують до 70 тисяч нових випадків COVID-19 за добу: названі терміни

Мутація "Омікрон", особливо у щеплених громадян, не викликає тяжких наслідків

27 січня 2022, 14:20
Поділіться публікацією:

За словами голови комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайла Радуцького, в Україні прогнозується серйозний спалах коронавірусної інфекції. Очікується, що кількість хворих на добу може досягати до 70 тисяч. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на заяву парламентаря.

У Раді очікують до 70 тисяч нових випадків COVID-19 за добу: названі терміни

У Раді очікують до 70 тисяч нових випадків COVID-19 за добу - фото з відкритих джерел

Радуцький вважає, що протягом наступних двох-трьох тижнів кількість добових заражень коронавірусом зростатиме. При цьому парламентар додав, що мутація "Омікрон", особливо у щеплених громадян, не викликає тяжких наслідків:

"Наступні 2-3 тижні у нас буде понад 60-70 тисяч хворих на добу", — сказав Михайло Радуцький.

Нардеп також наголосив, що незважаючи на те, що в країні зафіксовано понад 30 тисяч нових кейсів коронавірусу, на даний момент зайнято не більше 30% лікарняних ліжок із киснем.

Нагадаємо, що в четвер, 27 січня, в Україні виявили найбільшу кількість нових випадків інфікування COVID-19 з початку пандемії — 32 393. Найбільше хворих на коронавірус зафіксували в Івано-Франківській області. При цьому від наслідків коронавірусного захворювання в країні померло 154 особи.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що головний лікар одного із львівських медичних центрів Тарас Жиравецький пояснив українцям, у чому хитрість південноафриканського штаму коронавірусу "Омікрон", який вражає як нещеплених громадян, так і вакцинованих. У зв'язку з цим, приблизно кожен п'ятий громадянин має ризик підхопити коронавірус повторно. Фахівець зазначив, що ця мутація вірусу поширюється планетою зі швидкістю світла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини