Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ зробили важливу заяву про вакцину від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ зробили важливу заяву про вакцину від COVID-19

Вакцинація для людей, які живуть із ВІЛ, є безпечною

28 червня 2021, 17:50 comments1132
Поділіться публікацією:

Громадяни з діагностованими ВІЛ/СНІДом можуть робити щеплення від коронавірусного захворювання. Вакцинація для таких людей не несе шкоди і дає такі ж переваги, як і іншим. Цією важливою інформацією поділилися в Центрі громадського здоров'я МОЗ, передає УНІАН.

У МОЗ зробили важливу заяву про вакцину від COVID-19

У МОЗ зробили важливу заяву про вакцину від COVID-19. Фото з відкритих джерел

Підкреслюється, що люди з ВІЛ знаходяться в групі ризику тяжкого перебігу коронавірусу.

Згідно з проведеним дослідженням британських вчених, у людей, які живуть із ВІЛ, ризик смерті від COVID-19 удвічі-втричі вищий через супутні захворювання (діабет, серцево-судинні захворювання та інші). Вони можуть спровокувати важку форму перебігу коронавірусу.

Нагадаємо, що масова вакцинація просувається повним ходом практично у всіх країнах світу. Багато повнолітніх осіб вже щеплені в повному обсязі, ще більше людей отримали хоча б по одній дозі препарату. Днями ж, як повідомляє "Хедлайнс Україна", у Всесвітній організації охорони здоров'я зазначили, що вакцинацію можна організовувати і для дітей.

Раніше портал "Коментарі" писав про те, що в Міністерстві охорони здоров'я нагадали, що громадяни, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусного захворювання, можуть в'їжджати на територію України без дотримання самоізоляції.

Це стосується людей, які зробили щеплення препаратами, рекомендованими Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Наразі в перелік вакцин, схвалених ВООЗ, входять такі: Comirnaty (BNT162b2), AstraZeneca/Oxford (AZD1222), Covishield (ChAdOx1_nCoV-19), CoronaVac, Janssen або Johnson&Johnson, mRNA-1273, BBIBP-CorV.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини