Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ зробили важливу заяву про вакцинацію педагогів
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ зробили важливу заяву про вакцинацію педагогів

Станом на 29 серпня щеплення отримали практично 890 тисяч представників освітньої галузі

31 серпня 2021, 08:34
Поділіться публікацією:

Примусової вакцинації для педагогів в Україні не буде. Про це заявив речник Міністерства охорони здоров'я Роман Борщ під час телепрограми "Сьогодні ввечері", передає УНІАН.

У МОЗ зробили важливу заяву про вакцинацію педагогів

Вакцинація в Україні - фото з відкритих джерел

За словами представника МОЗ, якщо країна буде переведена в "жовту" чи "помаранчеву" зону карантину, освітні установи зможуть продовжувати навчання очно, в разі наявності від 80% співробітників, які зробили щеплення проти коронавірусу.

Борщ додав, що вакцинація проти COVID-19 — добровільна та безкоштовна. Станом на 29 серпня щеплення отримали практично 890 тисяч представників освітньої галузі.

"Поки не передбачено ніякої примусової вакцинації. Є у нас постанова Кабінету міністрів, яка чітко регламентує, в яких випадках може працювати установа або не може ... Зараз в Міністерстві не розглядається будь-який примусовий елемент або щеплення будь-яких груп населення", — підкреслив спікер МОЗ.

Раніше видання "Коментарі" писало, що в Україні перед стартом нового навчального року повністю вакциновані проти коронавірусного захворювання лише 29% колективів шкіл, ще 23% щеплені однією дозою. Новий навчальний рік повинен початися в звичайному режимі, але з дотриманням протиепідеміологічних норм, тобто захисні маски і дотримання соціальної дистанції, як і раніше в пріоритеті.

Відзначимо, що раніше в МОЗ були стурбовані тим, як просувається вакцинація українських педагогів. МОЗ підкреслює, що напередодні старту нового навчального року в Україні так і не вакциновано мінімально необхідну кількість педагогів, щоб бути впевненими в тому, що не доведеться зупиняти навчальний процес в разі спалаху захворюваності на коронавірус.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини