Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ готуються до нової хвилі пандемії коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ готуються до нової хвилі пандемії коронавірусу

Підйом захворюваності збігається у часі з сезоном грипу та грипоподібних захворювань

15 травня 2021, 16:21
Поділіться публікацією:

За словами заступника міністра охорони здоров'я, головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, в МОЗ очікують нову хвилю COVID-19 в період осені-зими, оскільки саме в цей час починається сезон грипу. Про це чиновник сказав журналістам 15 травня, пише видання РБК-Україна.

У МОЗ готуються до нової хвилі пандемії коронавірусу

У МОЗ готуються до нової хвилі пандемії коронавірусу - фото з відкритих джерел

"Підйом захворюваності збігається у часі з сезоном грипу та грипоподібних захворювань. В Україні так складається, що жовтень-листопад йде перше зростання, лютий-березень-друге. В цьому році коронавірус у нас повністю збігся з цими хвилями. Ми робимо все, щоб уникнути цієї хвилі, зокрема завдяки вакцинації ", — заявив Віктор Ляшко.

Однак санітарний лікар не виключає, що нова коронавірусна хвиля може виникнути й раніше, в разі активного поширення нових штамів захворювання.

Нагадаємо, що на сайті Міністерства охорони здоров'я з'явився оновлений список карантинних зон. Згідно з оновленими даними, Черкаська область поки що залишається "помаранчевою", оскільки коефіцієнт виявлення випадків інфікування 14 травня перевищив позначку у 20% і склав 20,8%. Водночас в інших областях немає відхилень від встановленої норми. До слова, найменший відсоток у Вінницькій області — 4,8%.

Раніше портал "Коментарі" писав, що станом на сьогодні однією з найпопулярніших і найбільш обговорюваних тем серед людей є вакцинація від коронавірусу. У багатьох вже сформувалася думка і чітка позиція в цьому питанні, а деякі дотепер не знають, чи зробили б вони щеплення. R & B Group провели опитування серед українців і з'ясували їх ставлення до вакцинації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини