Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ анонсували ковідні сертифікати для українців: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ анонсували ковідні сертифікати для українців: деталі

Документ буде внутрішнім і розповість про вакцинацію, зроблені ПЛР-тести і одужання від коронавірусу

6 травня 2021, 13:48
Поділіться публікацією:

Уже влітку Україна може отримати спеціальний внутрішній документ, який замінить так званий "паспорт вакцинації". За інформацією прес-служби МОЗ, ковідні сертифікати розробляються спільно із Міністерством цифрової трансформації.

У МОЗ анонсували ковідні сертифікати для українців: деталі

До 1 липня Україна запустить ковідні сертифікати. Фото: Yahoo

Повідомляється, що такий сертифікат буде досить зручним і багатофункціональним. При цьому буде дві можливості отримати його — після особистого звернення до сімейного лікаря або ж самостійно, через відомий в Україні додаток "Дія".

За словами керівника МОЗ Максима Степанова, ковідний сертифікат може повноцінно запрацювати вже із 1 липня 2021 року. У такому документі планують вказати відразу кілька важливих моментів, пов'язаних з коронавірусною пандемією.

Так, в сертифікаті для українців вкажуть, чи перехворіли вони на COVID-19 і який результат демонструють зроблені ними ПЛР-тестування. Також, звичайно, документ покаже, чи пройшла особа необхідну вакцинацію.

У МОЗ пояснюють, що головним чином наявність подібного сертифіката допоможе пересуватися українцям як всередині країни, так і за кордоном. Обіцяється, що всі дані будуть вноситися із допомогою спеціальної е-системи охорони здоров'я.

Степанов додав, що при необхідності українські сертифікати можуть інтегрувати з ковід-паспортами, розробленими в Євросоюзі.

Варто зазначити, що представники МОЗ також впевнені, що наявність подібного документа зможе знизити кількість людей, які самостійно лікуються від коронавірусу, не звертаючись до лікаря. Максим Степанов підкреслює, що наявність сертифікату дорівнюватиме наявності окремих преференцій при зроблених тестах. Це, нібито, і буде додатковим стимулом лікуватися у фахівців, а не самотужки.

Додамо, що зараз українцям, які мають дві дози вакцини, за необхідності можна звернутися за отриманням спеціального Міжнародного свідоцтва про вакцинації. Воно паперове і буде діяти до введення ковідних сертифікатів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому, на думку ізраїльського лікаря, Україні слід готуватися до нової хвилі коронавірусної хвороби.

Також на порталі ви можете дізнатися, яка кількість наших співвітчизників виступає проти вакцинації від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини