Головна Новини Суспільство медицина У Китаї створили мутантний штам коронавірусу: летальність 100%
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї створили мутантний штам коронавірусу: летальність 100%

Летальність нового коронавірусу перевірили на генетично модифікованих мишах, які загинули у ході експерименту у Китаї.

18 січня 2024, 12:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час досліджень в китайській лабораторії вдалось вивести смертельний вірус GX_P2V, який показав 100% летальність серед спеціальних мишей, що мали генетичний склад подібний до людського. Наукова спільнота критично відреагувала на китайське дослідження та вказує на небезпеки таких експериментів.

У Китаї створили мутантний штам коронавірусу: летальність 100%

Китай створив мутантний штам коронавірусу GX_P2V. Фото з відкритих джерел

Автори дослідження, яке було опубліковано в науковому журналі BioRxiv, провели експерименти над мутованою версією коронавірусу GX/2017, що є близьким родичем SARS-CoV-2. За їх результатами усі модифіковані миші загинули.

"Це підкреслює ризик поширення GX_P2V на людей і забезпечує унікальну модель для розуміння патогенних механізмів вірусів, пов’язаних із SARS-CoV-2", — пишуть автори експерименту.

Вчені були здивовані швидкістю з якою загинули миші, які були заражені модифікованим вірусом GX_P2V. Це сталось всього за 8 днів. Під час цих днів вірус поширився на легені, трахеї, кістки та очі, які стали білими. Потім вірус заразив мозок тварин і врешті викликав смерть. Однак результати дослідження модифікованих мишей не вказують, як це вплине на людей.

Публікацію китайських вчених прокоментував експерт з епідеміології Інституту генетики Лондона Франсуа Баллу, який назвав дослідження "жахливим" і "абсолютно безглуздим з наукової точки зору".

"Я не бачу нічого цікавого, чому можна було б навчитися шляхом примусового зараження дивної породи олюднених мишей випадковим вірусом. І навпаки, я бачив, скільки всього може піти не так", — написав професор Баллу.

Подібні думки висловили і інші науковці. Наприклад професор медицини Глінський зі Стенфорда назвав це "божевіллям, яке потрібно зупинити, поки не пізно".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ВООЗ назвали кількість життів, які врятувала вакцина від коронавірусу.

Також "Коментарі" писали про "хворобу Х", яка може бути у 20 разів смертоноснішою за COVID.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини