Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, скільки українців уже записалися на вакцинацію від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українців уже записалися на вакцинацію від коронавірусу

Українці стають в е-чергу через «Дію», спецпортал та контакт-центр МОЗ

2 березня 2021, 16:16
Поділіться публікацією:

Жителі України починають уважніше приглядатися до процесу вакцинацію та записуватися в електронну чергу на отримання щеплення. Докладнішу статистику повідомляють очільники одразу двох міністерств — МОЗ та Мінцифри.

Стало відомо, скільки українців уже записалися на вакцинацію від коронавірусу

На вакцинацію від коронавірусу вже записалося понад 45000 українців. Колаж: "Українська правда

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, вакцинуватися зараз прагнуть понад 38000 українців. Таку інформацію чиновник повідомив під час чергового брифінгу. Політик переконаний, що така інтенсивність запису (можливість зробити це через "Дію" відкрилася лише 1 березня — ред.) зайвий раз демонструє готовність українського населення до вакцинації. Також Степанов вважає, що подібні факти допомагають зрозуміти, наскільки високий рівень довіри до рішень МОЗ у населення.

Дещо свіжіші цифри презентував очільник Мінцифри Михайло Федоров. Судячи із його допису в особистому Telegram-каналі, "Дію" в різних варіаціях для запису на вакцинацію використали понад 45000 українців. При чому мобільний додаток виявився корисним для понад 39 тисяч осіб. Решта користувалися веб-порталом.

Також міністр зазначив деяку статистику щодо віку тих українців, які вже знаходяться в черзі на вакцинацію. Найбільш відповідальними (або ж технологічно розвинутими) виявилася категорія осіб у віці 21-39 років — аж 63%. 40-49-річних громадян зареєструвалося 17,5% від загальної кількості. Зовсім мало, 9,2% — це люди від 50 до 59 років, а 60-69-річних і зовсім трохи — 4,2%.

Слід зазначити, що у "Дії" є цікавий алгоритм, що обмежує запис для деяких категорій населення. Так, наразі особисто записатися на щеплення не мають можливості особи, які працюють у медичній сфері. Подібну "нерівність" чиновники пояснюють тим, що лікарі та інший персонал медзакладів мають першочерговий пріоритет для проведення щеплень, утім усю роботу із документами мають на себе взяти очільники відповідних установ.

Між іншим, до когорти "позаборотових" у записі на вакцинацію знаходяться і працівники аптечних закладів. Про це повідомила одна із активних користувачок соцмережі Twitter під ніком "Аптечні спостереження". Жінка займає посаду фармацевта в одній зі столичних аптек, веде доволі популярний блог, хоча і не розкриває свого імені, бажаючи залишитися інкогніто.

"Але, якщо ти медпрацівник і хочеш через дію записатися на вакцинацію, то тобі дуже лагідно і чемно скажуть: "Ідіть у ср@ку", — зазначила юзерка на власному аккаунті.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які побічні ефекти від вакцинації виявлено у українців. Також названа кількість виявлених випадків проявлення реакції.

Крім того, на порталі знайдеться інформація стосовно того, чи треба носити маску людям, які вакцинувалися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини