Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, коли в Україну приїде вакцина Pfizer
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли в Україну приїде вакцина Pfizer

Вакцини Pfizer надійдуть в Україну в рамках глобальної ініціативи COVAX

31 березня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, коли до України надійде партія вакцини Pfizer. Про це лікар повідомив в ефірі "Громадського".

Стало відомо, коли в Україну приїде вакцина Pfizer

Вакцинація від коронавірусу: коли до України надійдуть препарати Pfizer. Фото: rbk.ru

За словами Віктора Ляшка, Україна вже отримала від COVAX підтвердження про виділення ще майже одного мільйона доз вакцини Pfizer.

Вакцина надійде до України до кінця червня. Конкретної дати немає, оскільки вона залежить від постачання організації UNICEF.

До середини літа Україна повинна отримати 117 тисяч доз препарату Pfizer.

Варто зазначити, що препарати стануть доступними для України завдяки світовій ініціативі COVAX — глобальній ініціативі, яка має на меті пришвидшити розробку та виробництво вакцин від COVID-19 і забезпечити їхню доставку до країн із низьким та середнім доходом.

Головні цілі COVAX — вакцинувати щонайменше 20% населення країн, надати доступ до якісного препарату, завершити гостру фазу пандемії та посприяти відновленню світової економіки.

Нагадаємо, що раніше Служба безпеки України викрила та заблокувала мережу ботоферм, які поширювали неправдиву інформацію про вакцинацію в Україні. Учасники ботоферми займалися створенням фейків про шкоду та небезпеку вакцинації. Окрім того, зловмисники поширювали інформацію на підтримку терористичних організацій "Л/ДНР".

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, чи можна буде вакцину від COVID-19 купити в аптеках. Тоді б громадяни могли б безперешкодно придбати препарат у будь-який момент без дотримання черг та етапів вакцинації. Та чи зацікавлена Україна в тому, щоб приватні компанії постачали вакцини від коронавірусу? Про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини