Головна Новини Суспільство події Поширювали фейки про вакцину: СБУ викрила ботоферму, яку фінансували з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Поширювали фейки про вакцину: СБУ викрила ботоферму, яку фінансували з РФ

Ботоферма розташовувалася на території Хмельницького

31 березня 2021, 09:20
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України викрила та заблокувала мережу ботоферм, які поширювали неправдиву інформацію про вакцинацію в Україні. Про це повідомляється на офіційній сторінці пресслужби СБУ.

Поширювали фейки про вакцину: СБУ викрила ботоферму, яку  фінансували з РФ

СБУ викрило ботоферму яка поширювала фейки про вакцинацію в Україні. Фото: niss.gov.ua

Учасники ботоферми займалися поширенням фейкової інформації про шкоду та небезпеку вакцинації. Окрім того, зловмисники створювали інформацію на підтримку терористичних організацій "Л/ДНР".

В СБУ з'ясували, що ботоферма фінансувалася з території Російської Федерації.

Під час обшуків правоохоронці вилучили: комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим ПЗ, Gsm sms banking, sim bank, GoIP шлюзи, та кілька сотень сім-карток.

Ботоферма розташовувалася на території Хмельницького. Четверо мешканців міста орендували приміщення, де займалися незаконними діями.

Поки встановлюються всі особи, причетні до протиправної діяльності.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 361 ККУ — несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку.

Нагадаємо, що на території Донбасу було помічено нову техніку та об'єкти російських бойовиків. Новини Сходу та ситуацію на Донбасі можна переглянути тут.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що кіберполіція попередила українців про нову схему обману. Злодії виманюють гроші у громадян під виглядом держпрацівників, які готові виплатити компенсації підприємцям. Вже більш як 100 людей потерпіли від цієї схеми. Як не потрапити на гачок аферистів, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини