Головна Новини Суспільство медицина Чи можна буде вакцину від COVID-19 купити в аптеках
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна буде вакцину від COVID-19 купити в аптеках

Україна зацікавлена в створенні комерційного ринку вакцин від коронавірусу

29 березня 2021, 11:20
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, за яких умов в українських аптеках можна буде придбати вакцину від коронавірусу. Про це повідомило видання "Радіо Свобода".

Чи можна буде вакцину від COVID-19 купити в аптеках

Вакцина від коронавірусу: чи можна буде купити препарат в аптеках. Фото: dw.com

За словами міністра, Україна зацікавлена в тому, щоб приватні компанії постачали вакцини від коронавірусу. Проте зараз у всьому світі не існує комерційного ринку вакцин від COVID-19. Відповідно в Україні платної вакцини поки бути не може.

Проте, якби фармакологічні компанії завозили в країну препарати від коронавірусу, громадяни могли б безперешкодно придбати її в аптеках у будь-який момент без дотримання черг та етапів вакцинації.

“Як тільки комерційні компанії привезуть вакцину, то, мабуть, її можна буде купити. МОЗ, навпаки, закликає будь-які фармкомпанії, які працюють на цьому ринку: "Якщо у вас з’явиться можливість, будь ласка, привозьте. Ми її зареєструємо”, — підкреслив Максим Степанов.

Водночас вакцина активно продається в тіньовій мережі "Даркнет". Дослідники із кібербезпеки фірми Check Point Software заявили, що виявили в даркнеті списки вакцин проти COVID-19 від різних брендів, таких як AstraZeneca і Johnson & Johnson, за ціною до 1000 доларів за дозу, а також щонайменше 20 сертифікатів вакцинації по 200 доларів кожен. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Нагадаємо, що Україна найближчим часом очікує 14 млн доз вакцини від коронавірусу.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що в Америці працюють над розробкою "паспортів вакцинації", які надаватимуться громадянам безкоштовно. Якими вони будуть, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини