Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, хто закуповуватиме для України вакцину від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто закуповуватиме для України вакцину від коронавірусу

Роботу державної організації, що початково опікувалася ліками проти COVID-19 для України, визнано неефективною

15 січня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

Україна змінює закупника вакцини від коронавірусу. Відтепер наявністю протиковідних медикаментів на території країни опікатиметься одна із міжнародних організацій. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов 15 січня під час брифінгу.

Стало відомо, хто закуповуватиме для України вакцину від коронавірусу

Тепер вакцину від коронавірусу Україні закупить міжнародна організація. Фото: Shutterstock

"На позачерговому засіданні Кабінет міністрів України установив, що закупівлю вакцин від COVID-19 буде здійснювати міжнародна організація Crown Agents", — одразу від початку промови сказав Степанов.

Компанії дозволять укладати контракти, що відповідають попереднім перемовинам МОЗ чи керівництва держави, а також проводити логістичний супровід вантажів.

Варто зазначити, що компанії Crown Agents довіряють представники зарубіжних країн. Так, наразі, організація, крім України, уклала контракт ще й із Великобританією. Співпраця ж вітчизняного Міністерства охорони здоров’я із компанією почалася ще у 2015 році.

Попереднього агента, що займався закупівлею вакцини, МОЗ визнано неефективним. Таким чином, ДП "Медичні закупівлі" відсторонено від цієї місії.

Як пояснив міністр, із майже 500 позицій для закупівлі у 2020 році, 108 залишилися "за бортом".

"Тобто це більше, ніж 20% провалених закупівель. За кожним незакупленим лікарським засобом чи медичним виробом стоїть життя конкретних людей", — підкреслив Степанов на брифінгу.

Чи продовжить організація Crown Agents співпрацю стосовно закупівлі китайської вакцини Sinovac для потреб українського населення, поки не повідомляється.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що, на думку народного депутата Олександри Устінової, Україна свого часу відмовилася придбати дешевшу у 6 раз вакцину від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини