Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, за якої умови в Україні настане коронавірусна катастрофа
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, за якої умови в Україні настане коронавірусна катастрофа

Колапс настане, коли лікарям доведеться обирати, кому надавати допомогу, а кому ні

6 квітня 2021, 12:12
Поділіться публікацією:

Очільник комітету Верховної ради з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький заявив, що якщо в країні буде 35-40 тисяч нових випадків інфікування коронавірусом за добу, то це можна назвати катастрофою для країни. Тоді, за його словами, настане колапс системи медицини і лікарям доведеться обирати, кого рятувати, а кого ні. Про це Радуцький заявив в інтерв'ю РБК-Україна, передає ТСН.

Стало відомо, за якої умови в Україні настане коронавірусна катастрофа

Стало відомо, за якої умови в Україні настане коронавірусна катастрофа - фото з відкритих джерел

"Якщо на початку епідемії для нас була катастрофа 5 тис. хворих на добу, восени була катастрофа 25 тис., то сьогодні, за словами міністра охорони здоров'я, 35-40 тис. На добу за нинішнього відсотка госпіталізацій", — заявив фахівець.

Радуцький сказав, що не хоче, щоб медикам в нашій країні довелося виконувати протокол черги, коли буде стояти вибір, кому надавати першочергову медичну допомогу.

"Я б ворогам цього не побажав. Я б навіть Росії такого не побажав за всієї нелюбові. Це ті речі, коли лікар змушений собою підмінити Бога, вирішувати, рятувати життя людині чи ні. Ось це — катастрофа", — сказав він.

Нагадаємо, що раніше Михайло Радуцький висловив сподівання, що на території України не буде введена комендантська година, однак буде вжито заходів щодо посилення патрулювання Нацполіцією і Нацгвардією. Також очільник МОЗ Максим Степанов заявив, що питання введення на території України комендантської години поки не обговорюється і розмови з цього приводу ніколи не вели. Міністр підкреслив, що введення комендантської години можливе за умови надзвичайного стану на території держави. Спікер парламенту Дмитро Разумков також не підтримує введення такого обмеження, запевняючи, що даний захід — "ситуація досить складна".

Раніше портал "Коментарі" писав, що на сьогодні в МОЗ поки відкидають варіант введення жорсткого карантину на всій території країни.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини