Головна Новини Суспільство події Очільник МОЗ відповів, чи буде в Україні введений загальнонаціональний локдаун
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник МОЗ відповів, чи буде в Україні введений загальнонаціональний локдаун

Зростання захворюваності триватиме до 15 квітня, потім ситуація може стабілізуватися

5 квітня 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що наразі в МОЗ поки що відкидають варіант введення жорсткого карантину на всій території країни. Про це міністр сказав в інтерв'ю виданню OBOZREVATEL.

Очільник МОЗ відповів, чи буде в Україні введений загальнонаціональний локдаун

Очільник МОЗ відповів, чи буде в Україні введений загальнонаціональний локдаун - фото з відкритих джерел

"Згідно з нашою стратегією, ми не бачимо необхідності у введенні загальнонаціонального карантину. У нас є адаптивний карантин, коли посилення обмежень відбувається на території конкретного регіону залежно від епідситуації", — зазначив чиновник.

За словами голови МОЗ, зростання захворюваності коронавірусом на території України очікується в найближчі 10 днів. Саме вони, на думку міністра, стануть найбільш напруженими для суспільства. Зростання триватиме до 15 квітня, а потім ситуація з поширенням захворювання може стабілізуватися при дотриманні чинних карантинних заходів.

Нагадаємо, що відсьогодні столиця України переходить у "червону" зону карантину. Одним з обмежень є припинення руху громадського транспорту. Пересуватися автобусами, трамваями або маршрутками можна буде лише тим, хто має спеціальні перепустки. Жителі Києва, які не мають власного авто, змушені викликати таксі, щоб дістатися на роботу чи в інше необхідне місце. У зв'язку з цим деякі служби таксі несподівано підняли вартість на свої послуги. Тарифи зросли майже втричі. Якщо раніше від проспекту Відрадний до станції метро "Університет" можна було доїхати за 75-90 гривень, то наразі ціни становлять 190-210 гривень.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, чи введуть в Україні комендантську годину.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини