Головна Новини Суспільство медицина Спалах коронавірусу перемістився до центру країни: чого чекати далі — прогноз спеціаліста
commentss НОВИНИ Всі новини

Спалах коронавірусу перемістився до центру країни: чого чекати далі — прогноз спеціаліста

Третя «хвиля» коронавірусу загрожує бути критичною як в Україні, так і в світі

22 березня 2021, 18:41
Поділіться публікацією:

Квітень може стати місяцем, коли кількість коронавірусних хворих в Україні сягне чергового піку. Таку невтішну інформацію, посилаючись на дослідження Нацакадемії наук, повідомляє голова комітету ВР із питань здоров’я нації, нардеп Михайло Радуцький у власному Telegram-каналі.

Спалах коронавірусу перемістився до центру країни: чого чекати далі — прогноз спеціаліста

Пік третьої хвилі коронавірусу в Україні прогнозують на квітень. Фото: Радіо Свобода

Як стверджує посадовець, наразі спалах хвороби перемістився із заходу країни до центру. При цьому Радуцький підтримує спеціалістів із Ради національної безпеки та оборони, які наполягають на запровадженні додаткових карантинних обмежень.

Одним із важливих рішень, що дозволять пережити пік захворюваності, є відкриття додаткових пересувних шпиталів. На думку Михайла Радуцького, мобільний медзаклад із Івано-Франківщини можна "позичити" регіонам, де епідситуація з кожним днем лише погіршується. При цьому на сьогоднішньому засіданні при президенті України Івано-Франківська область разом із Вінничиною та Києвом були віднесені до регіонів із найбільшою кількістю виявлення нових хворих.

Утім, медична система, за інформацією Радуцького, найбільше страждає саме у столиці, а також Одесі та Харкові. В інших регіонах також спостерігається критичний рівень зайнятості ліжко-місць коронавірусними пацієнтами. Посадовець пропонує українцям звертатися до комітету з питань здоров’я нації, якщо у їхніх населених пунктах спостерігається надто велике навантаження на медзаклади.

Розгортання мобільних шпиталів має відбуватися вже зараз, аби не стало запізно, вважає нардеп.

"Закликаю місцеву владу не чекати, доки у вашому регіоні ситуація стане загрозливою. Треба діяти на випередження та вже зараз посилювати карантинні обмеження. Як це наразі роблять у країнах ЄС", — підкреслює Радуцький.

Додамо, що найбільшого рівня захворюваності Україна за наявних сьогодні темпів може досягти вже через місяць, себто у квітні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, у чому полягає небезпека виявленого в Україні нового штаму коронавірусу. Подробиці від лікаря-інфекціоніста — у нашому матеріалі.

Також на порталі знайдеться інформація стосовно того, чи пов’язане розповсюдження COVID-19 зі змінами погодних умов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/radutsky/614
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини