Головна Новини Суспільство медицина Скільки зберігатиметься імунітет до COVID-19 після вакцинації - Ляшко
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки зберігатиметься імунітет до COVID-19 після вакцинації - Ляшко

Для максимального захисту від коронавірусу, людині потрібно пройти повний курс вакцинації

11 грудня 2020, 10:30
Поділіться публікацією:

Головний санітарний лікар України та заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів в інтерв'ю ТСН, як довго зберігатиметься імунітет до коронавірусу після вакцинації. За його словами, у людей, які зроблять щеплення, стійкість до хвороби проявлятиметься мінімум шість місяців.

Скільки зберігатиметься імунітет до COVID-19 після вакцинації - Ляшко

Як довго зберігатиметься імунітет до коронавірусу після щеплення. Фото: 5.ua

Після введення ліків в тіло людини, клітини імунітету запам'ятають вірус та захищатимуть від нього організм. Ляшко детально пояснив, якщо особа пройде повний курс вакцинації, її імунна система сформує антитіла, які протистоятимуть COVID-19. Їх кількість може змінюватися, але ефективність протидії залишиться сталою.

Нагадаємо, що Україна отримає понад вісім мільйонів доз вакцини в рамках міжнародної програми COVAX. Паралельно Міністерство охорони здоров'я веде перемовини з іншими виробниками аби закупити партію вакцини для всього населення. Нині Україна орієнтується на препарати від компаній AstraZeneca та Novavax.

Також Віктор Ляшко наголосив, що про закупівлю російської вакцини не йдеться взагалі.

Нагадуємо, що у Великобританії вже розпочалася масова вакцинація громадян. Спочатку препарат отримають медики та літні люди. Для цього на території країни розгорнули близько 70 спеціалізованих центрів.

Першою людиною у світі, якій ввели вакцину від компаній Pfizer-BioNTech, стала 90-річна британка Маргарет Кінан. Після щеплення жінка сказала, що почувається нормально, вона порадила всім не боятися та вакцинуватися від COVID-19.

Сайт "Коментарі" також писав, чому вакцина компанії AstraZenecа може виявитися набагато ефективнішою, ніж будь-яка інша, попри те, що її заявлена середня ефективність становить 70%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини