Головна Новини Суспільство медицина Чому вакцина AstraZeneca може виявитися набагато ефективнішою, ніж будь-яка інша
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому вакцина AstraZeneca може виявитися набагато ефективнішою, ніж будь-яка інша

Оксфордська вакцина в найближчому майбутньому може виявитися більш ефективною для світу, ніж дві інші

9 грудня 2020, 15:05
Поділіться публікацією:

Оксфордський університет і AstraZeneca представили результати випробувань вакцини проти COVID-19 і тепер у суспільства з'явилося ще більше запитань.

Чому вакцина AstraZeneca може виявитися набагато ефективнішою, ніж будь-яка інша

Вакцина AstraZeneca. Фото: cnn.com

Заявлена середня ефективність в 70% виявилася значно нижче, ніж у двох інших провідних кандидатів — Moderna і Pfizer — від 94,5% до 95%.

Попри це, оксфордська вакцина в найближчому майбутньому може виявитися більш ефективною для світу, ніж дві інші. Так, експерти впевнені, що AstraZeneca може стати лідером у забезпеченні вакцинацією бідних країн, яким це необхідно вже зараз.

"Вакцина Pfizer має намір вводити початкові дози вакцини в ЄС і США. І поставки Moderna будуть пов'язані з США, у всякому випадку, в першій половині 2021 року, тому AstraZeneca може виявитися порятунком для всього іншого світу", — заявила CNN Андреа Тейлор, заступник директора програми Duke Global Health Innovation Center.

AstraZeneca пообіцяла поставити сотні мільйонів доз в країни з низьким і середнім рівнем доходу і доставити вакцину цим країнам на некомерційній основі. Вакцина, розроблена в Оксфордському університеті в Англії, значно дешевше, ніж інші вакцини.

"Я думаю, що це єдина вакцина, яку можна використовувати в цих умовах вже сьогодні", — сказала CNN Азра Гані, завідуюча відділенням епідеміології інфекційних захворювань Імперського коледжу Лондона.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи може вакцина від COVID-19 впливати на генетичний код людини. Вакцина від COVID-19 розробляється, як РНК-вакцина. Вона необхідна для того, щоб стимулювати імунну реакцію організму і вироблення антитіл, плюс, пов'язувати патоген. Про це заявив лікар Тарас Жиравецький у своєму інтерв'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини