Головна Новини Суспільство медицина Вакцинація почалася: хто став першою людиною в світі, якій ввели вакцину
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцинація почалася: хто став першою людиною в світі, якій ввели вакцину

Літній жінці зробили найкращий подарунок на її день народження

8 грудня 2020, 13:44
Поділіться публікацією:

Великобританія вже почала процес щеплення вакциною Pfizer-BioNTech від COVID-19. І першою людиною в світі, якій ввели нову вакцину, стала 90-річна британка Маргарет Кінан. Про це пише Mirror Online.

Вакцинація почалася: хто став першою людиною в світі, якій ввели вакцину

90-річна британка Маргарет Кінан. Фото: mirror.co.uk

Так, відомо, що жінка похилого віку проживає в графстві Уест-Мідленс. Їй зробили щеплення в 6.30 ранку за місцевим часом. Другу дозу вакцини необхідно буде повторно ввести через 21 день. Робили цю процедуру в університетській лікарні Ковентрі.

Після того, як процедура була закінчена, Маргарет поділилася, що почувається нормально, а також вона порадила всім зробити щеплення від COVID-19, не боячись цього. Варто зазначити, що на наступному тижні жінка святкує свій день народження — їй виповниться 91. Вона додала, що кращого подарунка не можна було і придумати, тому вона щаслива, що отримала такий шанс першою.

"Я відчуваю такий привілей — бути першою людиною, щепленою від коронавірусу. Це кращий подарунок на день народження, який я могла б побажати. Це означає, що я нарешті можу проводити час з сім'єю і друзями в новому році, оскільки я понад рік була абсолютно одна", — зізналася Маргарет Кінан.

Великобританія першою схвалила вакцину від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech. У вакцинації візьмуть участь перш за все люди з груп ризику: працівники та мешканці будинків престарілих і люди, яким більше ніж 80.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи може вакцина від COVID-19 впливати на генетичний код людини. Вакцина від COVID-19 розробляється, як РНК-вакцина. Вона необхідна для того, щоб стимулювати імунну реакцію організму і вироблення антитіл, плюс, пов'язувати патоген. Про це заявив лікар Тарас Жиравецький у своєму інтерв'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини