Головна Новини Суспільство медицина Штам "Омікрон" уражає верхні дихальні шляхи: у ВООЗ зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Штам "Омікрон" уражає верхні дихальні шляхи: у ВООЗ зробили заяву

Незважаючи на зростання нових випадків зараження "Омікроном", показники госпіталізації та смертності нижчі

5 січня 2022, 15:53
Поділіться публікацією:

Дослідники з усього світу знаходять все більше доказів того, що коронавірусна мутація "Омікрон" має більш легкі симптоми та нижчий рівень летальності, на відміну від попередніх штамів. У Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили, що південноафриканський варіант інфекції вражає верхні дихальні шляхи. Про це пише "Українська правда", посилаючись на Reuters.

Штам "Омікрон" уражає верхні дихальні шляхи: у ВООЗ зробили заяву

Штам "Омікрон" уражає верхні частини тіла: у ВООЗ зробили заяву - фото з відкритих джерел

"Ми бачимо все більше досліджень, що вказують на те, що Омікрон вражає верхню частину тіла, на відміну від інших варіантів, які вражають легені та можуть спричинити важку пневмонію", — розповів представник ВООЗ Абді Махамуд.

Крім того, незважаючи на зростання нових випадків зараження "Омікроном", показники госпіталізації та смертності нижчі, ніж на попередніх етапах коронавірусної пандемії.

Зазначимо, що результати спостережень підтверджують, що симптоми південноафриканського штаму коронавірусу нагадують ГРВІ. З'являється головний біль, кашель, нежить, чхання та інші.

Нагадаємо, що українські медики дотримуються думки, що поява коронавірусної мутації "Омікрон" може свідчити про початок завершення пандемії. У всі часи менш агресивні штами витісняли агресивніші варіанти. А за прогнозом тієї ж ВООЗ, в найближчому майбутньому на зміну коронавірусної пандемії прийде ендемія. Це означає, що вірус циркулюватиме, але вже з меншою інтенсивністю, перетікаючи в локальні сплески.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що вчені зі США виявили особливі симптоми нового варіанту COVID-19, який відчував, що варто негайно звернутися до лікаря.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ольга

5 січня 2022, 17:10

Не "верхнюю часть тела", а верхні дихальні шляхи! Ви трохи думайте, коли перекладаєте.


Новини