Головна Новини Суспільство медицина Штам "Омікрон" спровокує нову хвилю коронавірусу в Україні: у РНБО назвали терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Штам "Омікрон" спровокує нову хвилю коронавірусу в Україні: у РНБО назвали терміни

Олексій Данилов закликав українців вакцинуватися

30 грудня 2021, 19:43
Поділіться публікацією:

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що країні не вдасться уникнути нової коронавірусної хвилі у зв'язку із швидким поширенням більш небезпечного штаму "Омікрон". Її прогнозують на початок 2022 року. Про це Данілов повідомив під час брифінгу, повідомляє видання РБК-Україна.

Штам "Омікрон" спровокує нову хвилю коронавірусу в Україні: у РНБО назвали терміни

Олексій Данілов - фото: Українська правда

Політик зазначив, що за прогнозами Міністерства охорони здоров'я, новий сплеск захворюваності, який спричинить "Омікрон", може статися у лютому.

"Нам треба це питання (питання вакцинації -ред.) максимально поширювати. На превеликий жаль, ми не зможемо цього уникнути. За нашими прогнозами, у лютому ми можемо мати "Омікрон" у себе в досить великих обсягах", — сказав секретар РНБО, закликавши українців робити щеплення проти коронавірусного захворювання. 

Зазначимо, що 18 грудня в Україні виявили випадок інфікування коронавірусним штамом "Омікрон". Його вважають більш агресивним та заразним. У зв'язку з цим лікар-інфекціоніст розповів, до чого готуватися жителям країни та як стрімке поширення нової мутації може вплинути на захворюваність серед дітей.

Раніше портал "Коментарі" писав, що штам "Омікрон" ще не повноцінно вивчений вченими. Так, спеціалістам доводиться аналізувати симптоматику мутації вже по ходу. Повідомлялося, що новий варіант коронавірусу схожий на звичайну застуду – у хворих спостерігається закладеність носа, першіння у горлі та біль у м'язах. Але британські вчені у уході дослідження відзначили ще один симптом – висип на шкірі. Про деталі – читайте у матеріалі інтернет-видання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини