Головна Новини Суспільство медицина «Щороку»: голова BioNTech висловився про COVID-ревакцинацію
commentss НОВИНИ Всі новини

«Щороку»: голова BioNTech висловився про COVID-ревакцинацію

Голова німецької компанії BioNTech Угур Шахін заявив, що робити щеплення від коронавірусу, швидше за все, потрібно буде щороку

21 листопада 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

Коронавірусна інфекція не зменшує обертів, у всьому світі продовжують фіксувати нові випадки захворювання попри масову вакцинацію населення. Голова німецької біотехнологічної компанії BioNTech Угур Шахін вважає, що людям потрібно буде робити щеплення від COVID щороку.

«Щороку»: голова BioNTech висловився про COVID-ревакцинацію

Ревакцинація від COVID (фото з відкритих джерел)

В інтерв'ю газеті Bild am Sonntag він зазначив, що третя доза щеплення має значно підвищувати захист організму і зберігатиме його набагато довше, ніж попередні вакцини. За словами Шахіна, щеплення від коронавірусної інфекції, швидше за все, потрібно буде проводити щороку, як від грипу.

Підприємець пояснив, що через чотири місяці після введення препарату його ефект починає знижуватися, проте він продовжує захищати від тяжкого перебігу захворювання.

Думкою про те, що ревакцинацію треба робити щороку, поділився і директор американської компанії Pfizer Альберт Бурла. Але у цьому питанні немає визначеності, оскільки результати нових досліджень можуть змінити ці оцінки.

Нагадаємо, що обговорення теми бустерної дози вакцини проти коронавірусу може стати актуальним лише після того, як в Україні буде вакциновано щонайменше 60% населення. Поки що цей показник на рівні 40%.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що народний депутат від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко розкритикував ініціативу Володимира Зеленського щодо виплати тисячі гривень за вакцинацію.

Читайте також, у МОЗ України ухвалили рішення карати вітчизняних медиків, які саботують вакцинацію від коронавірусної хвороби. Насамперед із ними проводитимуть велику роз'яснювальну роботу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини