Головна Новини Суспільство медицина Що буде з кількістю COVID-хворих наступного тижня - відповідь НАН
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з кількістю COVID-хворих наступного тижня - відповідь НАН

Вчені також зазначили й можливе зростання кількості летальних випадків від коронавірусу

13 травня 2021, 10:17
Поділіться публікацією:

Протягом наступного тижня на території нашої країни очікується збільшення кількості інфікованих COVID в офіційній статистиці, що буде пов'язано з нормалізацією тестувань на виявлення захворювання після свят. Про це розповіли в Національній академії наук України, пише видання РБК-Україна.

Що буде з кількістю COVID-хворих  наступного тижня - відповідь НАН

Що буде з кількістю COVID-хворих на наступному тижні - фото з відкритих джерел

Вчені також зазначили й можливе зростання кількості випадків смерті від наслідків коронавірусу.

"Протягом наступного тижня можна очікувати незначне збільшення кількості нових виявлень і летальних випадків в офіційній статистиці. Це пов'язано не з погіршенням епідемічної динаміки, а зі стабілізацією систем збору і обробки інформації і поверненням до попередніх тенденцій", — йдеться в повідомленні.

В НАН відзначають, що прискорення динаміки зменшення кількості підтверджених випадків COVID, летальних випадків, а також госпіталізацій достатньою мірою пов'язано з кількістю вихідних і свят в травні.

Нагадаємо, що восени 2021 року в Україні прогнозують чергову хвилю коронавірусу. Таку заяву зробив глава комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування ВРУ, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький. На думку голови парламентського комітету, Міністерству охорони здоров'я України необхідно вже зараз врахувати досвід третьої хвилі і виправити помилки. Зокрема Михайло Радуцький вказав на ситуацію з обладнанням лікарень кисневими станціями.

Раніше портал "Коментарі" писав, що за словами глави Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова, третя хвиля коронавірусу в Україні була найважчою з початку пандемії на території держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини