Головна Новини Суспільство медицина Радуцький назвав терміни піку захворюваності на коронавірус в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Радуцький назвав терміни піку захворюваності на коронавірус в Україні

Україна має вийти на плато та пік приблизно за 2-3 тижні

24 січня 2022, 11:50
Поділіться публікацією:

Голова Комітету парламенту з питань здоров'я нації Михайло Радуцький озвучив прогноз щодо піку захворюваності на коронавірус в Україні. За його словами, він очікується за два-три тижні. Про це пише видання РБК-Україна.

Радуцький назвав терміни піку захворюваності на коронавірус в Україні

адуцький назвав терміни піку захворюваності на коронавірус в Україні - фото з відкритих джерел

За словами Радуцького, досвід інших країн та розвиток попередніх хвиль COVID-19 в Україні дає підстави вважати, що пік поточного сплеску захворюваності варто чекати приблизно у середині-наприкінці лютого.

"Якщо нинішнє зростання продовжиться такими ж темпами, у тій же прогресії — а у нас уже зараз спостерігається не арифметична, а скоріше геометрична — то ми повинні вийти на плато та пік приблизно за 2-3 тижні", — розповів Радуцький.

Зазначимо, що в Україні розпочалася нова коронавірусна хвиля. За словами заступника міністра охорони здоров'я Ігоря Кузіна, в Україні поки що не планується посилення карантинних обмежень  запровадження локдауну – у зв'язку з новим сплеском інфікування коронавірусом. При цьому з понеділка, 24 січня, на червоний рівень епіднебезпеки перейшла Івано-Франківська область. У регіоні фіксують досить швидке погіршення епідемічної ситуації, а також стрімке збільшення госпіталізацій пацієнтів із COVID-19.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що заслужений педіатр Євген Комаровський оцінив заразність південноафриканського штаму "Омікрон", що поширюється територією України. На думку відомого лікаря, заразність мутації можна прирівняти до кору, і кожен українець "отримає цей вірус". Крім того, фахівець зазначив, що для боротьби з цим варіантом коронавірусу не ефективні наявні протиепідемічні заходи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини