Головна Новини Суспільство медицина Поставки індійської вакцини в Україну можуть бути припинені: до чого тут Порошенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Поставки індійської вакцини в Україну можуть бути припинені: до чого тут Порошенко

Індійських вчених не влаштовує інформаційна кампанія проти їхньої вакцини

24 березня 2021, 16:51
Поділіться публікацією:








Масова вакцинація від коронавірусу в Україні, ймовірно, знаходиться під загрозою зриву. Таку інформацію опублікував голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, нардеп від "Слуги народу" Михайло Радуцький.

Поставки індійської вакцини в Україну можуть бути припинені: до чого тут Порошенко

Індія відмовляється постачати залишок доз Україні. Фото: The Hindu

За словами чиновника, індійське представництво CoviShield тимчасово відмовляє Україні в додатковому постачанні вакцини свого виробництва. Причина полягає у нібито дискредитації препарату в українському суспільстві, що негативно впливає на загальне ставлення до CoviShield, а також Індії у світі.

Свою позицію компанія виклала у дипломатичному зверненні до Міністерства закордонних справ України, пояснює Радуцький. За його словами, в Індії запевняють, що препарат CoviShield (AstraZeneca) є повністю безпечним і ефективним. Це підтверджують і представники ВООЗ, і багато інших країн, які закупили препарат для вакцинації своїх громадян — Канада, Бразилія, Великобританія тощо.

"Україна законтрактувала 1,5 млн доз вакцини виробництва Індії. Але для виробника не є проблемою передати цю партію іншим замовникам. Попит на вакцини у світі значно перевищує можливості виробництва", — написав у своєму Telegram-каналі Радуцький.

Також політик повідомив, що президент Володимир Зеленський нібито вже доручив головам МОЗ та МЗС (Максиму Степанову і Дмитру Кулебі — ред.) зробити все можливе, щоб все ж переконати індійських партнерів прискорити поставки вакцини в Україну.

У можливому зриві домовленостей щодо постачання препарату проти коронавірусу Михайло Радуцький підозрює безліч проросійських політиків. Він вважає, що певні "псевдопатріотичні політичні лідери" України теж вплинули на формування неправильного враження про вакцину CoviShield у нашій країні. Не називаючи імен, Радуцький згадав виступ одного з політиків під час засідання погоджувальної ради.

Судячи з усього, йдеться про експрезидента Петра Порошенка, адже саме він свого часу передав уряду слова українських медиків про якість отриманого препарату. Цитуючи лікарів, з якими спілкувався, Порошенко назвав CoviShield "гів*ом".

Інформацію про зв'язок заяви Порошенка і відмови Індії від постачання вакцини підтверджують і деякі інсайдерські Telegram-канали. Так, адміністратори "Шептуна" повідомляють, що в команді президента Володимира Зеленського після подібної ситуації можуть навіть ввести санкції РНБО проти Порошенка.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що в Одеській області через кілька днів після вакцинації від коронавірусу померла військовослужбовець. У МОЗ закликали зберігати спокій, а потім повідомили реальну причину смерті.

Також на порталі можна дізнатися, які правила експорту вакцин проти COVID-19 нині діють у Євросоюзі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/radutsky/629
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини