Головна Новини Суспільство медицина Під приціл ВООЗ потрапив коронавірус штаму Мю
commentss НОВИНИ Всі новини

Під приціл ВООЗ потрапив коронавірус штаму Мю

Даний штам коронавірусу з'явився взимку 2021 року в Колумбії

1 вересня 2021, 15:14
Поділіться публікацією:

Під приціл ВООЗ потрапив коронавірус штаму Мю

Новий штам COVID, фото із відкритих джерел

Всесвітня організація охорони здоров'я внесла новий штам коронавірусу в список "штамів, які представляють інтерес". Про це повідомляє французьке видання "Le Figaro".

Штаму коронавірусу, який вперше виявили в січні 2021 року в Колумбії, було присвоєно назву "Мю", відповідно до грецького алфавіту.

У ВООЗ відзначають, що даному штаму є властивою так звана "імунна втеча", тобто стійкість до вже розроблених раніше вакцин, котрі запобігають зараженню коронавірусами штамів Альфа і Дельта.

За даними ВООЗ, різні варіанти штаму Альфа виявлені в 193 країнах світу, а Дельта-коронавірус присутній вже в 170 країнах по всьому світу.

"Варіант Мю вперше був виявлений в січні в Колумбії. З тих пір про нього повідомлялося в інших країнах Південної Америки і в Європі", — зазначають у ВООЗ.

У Колумбії 39% хворих на коронавірусну хворобу заразилися саме вірусом Мю штаму, а в Еквадорі таких пацієнтів 13%.

Нагадаємо, що в Україні, за даними Міністерства охорони здоров'я, зростає кількість хворих на коронавірус. За минулу добу в країні було виявлено 2075 нових випадків інфікування, серед яких 153 дитини і 52 медпрацівника. Коронавірусна хвороба поклала на лікарняні ліжка 874 людини і позбавила життя 44 українця.

Раніше "Коментарі" повідомляли , що Україна веде роботу над розірванням контрактів на поставку 11,5 доз індійських вакцин. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що 1,5 млн доз препарату Covieshield не були поставлені до України в обумовлені терміни, а препарат Novavax від індійського Serum Institute недостатньо досліджений для того, щоб закупити відразу 10 млн флаконів препарату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини