Головна Новини Суспільство медицина Онкохворі українці зможуть отримати безкоштовну хіміотерапію - Степанов
commentss НОВИНИ Всі новини

Онкохворі українці зможуть отримати безкоштовну хіміотерапію - Степанов

Надавати безкоштовну медичну допомогу онкохворим можуть почати з 1-го квітня

27 січня 2021, 00:20
Поділіться публікацією:








Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 26-го січня повідомив, що онкохворі українці зможуть отримати безкоштовну хімієтерапію та медичний супровід у стаціонарних та амбулаторних умовах. Відбуватиметься це в рамках нової програми медичних гарантій.

Онкохворі українці зможуть отримати безкоштовну хіміотерапію - Степанов

Онкохворим українцям буде доступна безкоштовна хіміотерапія. Фото: amazonaws.com

Дане нововведення може запрацювати уже з 1 квітня. Скористатись даною гарантією зможуть як дорослі, так і неповнолітні.

Окрім того, українцям будуть доступні три безкоштовні програми — радіологічне лікування з медичним супроводом, супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями, лікування людей з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями в амбулаторних та стаціонарних умовах.


Нагадаємо, що раніше глава міністерства охорони здоров'я Максим Степанов озвучив основні причини появи онкологічних захворювань у суспільства. Він заявив, що відомство розробило Національну стратегію контролю онкології до 2030 року, основна мета якого полягає в зниженні смертності від раку.

Крім того, глава Міністерства охорони здоров'я додав, що досягти поставленої мети можна, але тільки якщо повністю змінити стратегію системного підходу. Для цього потрібно популяризувати здоровий спосіб життя, а також розвивати спеціалізовану імунізацію. Якими будуть нові стратегії, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав раніше, що Очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов розповів про перші досягнення посиленого карантину в країні. За словами чиновника, завдяки посиленим заходам в Україні вдалося збити хвилю коронавірусного захворювання, адже кількість нових випадків інфікування демонструє тенденцію до зменшення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини