Головна Новини Суспільство медицина Основні причини появи раку в українців: відповідь Степанова
commentss НОВИНИ Всі новини

Основні причини появи раку в українців: відповідь Степанова

Потрібно популяризувати здоровий спосіб життя, - заявив Максим Степанов

21 січня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов озвучив основні причини появи онкологічних захворювань у суспільства. Він заявив, що відомство розробило Національну стратегію контролю онкології до 2030 року. Основна мета якого полягає в зниженні смертності від раку, повідомив Степанов під час брифінгу 21 січня.

Основні причини появи раку в українців: відповідь Степанова

Причини появи раку. Фото: lhealth

Крім того, глава Міністерства охорони здоров'я додав, що досягти поставленої мети можна, але тільки якщо повністю змінити стратегію системного підходу. Для цього потрібно популяризувати здоровий спосіб життя, а також розвивати спеціалізовану імунізацію.

"Здоровий спосіб життя дуже важливий, адже у 25% випадків онкологія розвивається від куріння, а у 20% — від зайвої ваги", — пояснив Максим Степанов.

У новій стратегії є такі цілі:

— виявлення раку на ранній стадії;

— психологічна підтримка пацієнтів;

— розвиток паліативної медицини;

— підвищення кваліфікації лікарів;

— покращення системи лікування онкологічних захворювань;

— постійний контроль за тим, як хворі отримують медичну допомогу;

— проведення наукових експериментів для подальшого розвитку і покращення лікування.

Степанов підсумував, що незабаром ця стратегія буде завершена, а потім виставлена на обговорення. Вона буде прийнята відповідним розпорядженням Кабміну.

Відомо, що раніше Степанов назвав рак другою причиною високої смертності людей. Щороку з цією страшною недугою стикаються близько 80 тисяч осіб.

Як повідомляло видання "Коментарі", онколог назвав вік для обов'язкового обстеження на рак. Здоровий спосіб життя, регулярні фізичні навантаження, правильне збалансоване харчування — все це, звичайно, добре. Але цього може виявитися недостатньо для того, щоб уберегтися від онкологічних захворювань. Лікар-онколог Михайло Мяснянкін розповів, що також важливо регулярно проходити обстеження на наявність онкології.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини