Головна Новини Суспільство медицина «Омікрон» в Україні: коли очікується спалах захворювання
commentss НОВИНИ Всі новини

«Омікрон» в Україні: коли очікується спалах захворювання

Головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, коли в Україні може бути спалах нового штаму коронавірусу

2 січня 2022, 14:35
Поділіться публікацією:

Новий штам коронавірусної інфекції під назвою "Омікрон" швидко поширюється по всьому світу і вже досяг України. Головний санітарний лікар країни Ігор Кузін спрогнозував, коли варто очікувати спалах захворюваності.

«Омікрон» в Україні: коли очікується спалах захворювання

«Омікрон» в Україні (фото з відкритих джерел)

За словами фахівця, "Омікрон" може накрити Україну вже у другій половині січня та у лютому. Тоді кількість хворих може зрости й в країні можуть запровадити локдаун. Але поки що про карантинні обмеження не йдеться.

Санлікар зазначив, що новий штам COVID-19 може призвести до непередбачуваних наслідків і не можна нічого спрогнозувати остаточно, зокрема скільки буде захворілих і яке буде навантаження. Рішення про локдаун прийматиметься виходячи з розвитку епідеміологічної ситуації в Україні.

Також експерт розповів, що в нашій країні спалах захворювання може бути запізнілим, у порівнянні з показниками інших країн Європи. В Україну, наприклад, хвилі COVID-19 приходять через 1-2 місяці після того, як досягли піку в ЄС. Поки що в нашій країні, за словами Кузіна, завершується хвиля штаму "Дельта".

Нагадаємо, вчені звернули увагу на те, що симптоми захворювання "Омікроном" дуже схожі на захворювання звичайною застудою, — пирхота в горлі, головний біль, біль у м'язах, закладеність носа. Тепер британські вчені виявили ще один симптом – висип на шкірі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що всі варіанти нового коронавірусу можуть спричинити захворювання у вакцинованих людей, не лише штам "Омікрон". Щодо останнього є поки що попередні дані, що вакцини можуть бути менш ефективними проти нього, ніж проти "Дельти" та інших штамів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини