Головна Новини Суспільство медицина Очільник ВООЗ прогнозує появу нового смертоносного вірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник ВООЗ прогнозує появу нового смертоносного вірусу

Тедрос Аданом Гебрейесус підкреслив, що пандемія коронавірусу забрала життя 3,4 млн людей

24 травня 2021, 14:46
Поділіться публікацією:

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус прогнозує появу нового смертоносного вірусу. За його словами, планета не в останній раз зіткнулася із загрозою пандемії. Про це він заявив під час брифінгу, пише "РБК-Україна".

Очільник ВООЗ прогнозує появу нового смертоносного вірусу

Тедрос Аданом Гебрейесус - фото з відкритих джерел

Очільник ВООЗ зазначив, що нині у світі пандемія коронавірусу, яка забрала життя 3,4 млн людей. За весь час коронавірусної пандемії інфіковано 167 млн людей.

"Не в останній раз світ зіткнувся із загрозою пандемії. Згідно з еволюційними оцінками, з'явиться новий вірус, який потенційно буде ще більш заразним і більш смертоносним, аніж нинішній", — заявив Тедрос Аданом Гебрейесус.

Нагадаємо, напередодні очільник ВООЗ вакцинувалася від коронавірусу. Він зазначив, що вакцинами проти COVID-19 слід забезпечити якомога швидше всі країни світу і закликав тих людей, у яких є можливість вакцинуватися, зробити це.

Незалежна ж комісія з боротьби із пандемією вважає, що ВООЗ занадто пізно оголосила глобальну надзвичайну ситуацію через COVID-19. Якби світ відреагував на пандемію коронавірусу швидше і більш комплексно, можна було б уникнути загибелі мільйонів людей.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Всесвітня організація охорони здоров'я не рекомендує подорожувати країнами Європейського регіону, попри зниження випадків захворювань коронавірусом і вакцинацію через ризик спровокувати чергову хвилю пандемії COVID-19. Багато країн поступово скасовують обмеження і чекають туристів. Збільшення туристичного потоку збільшить і ризик передачі коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини