Головна Новини Суспільство медицина Очільник МОЗ розповів, чи очікувати нових спалахів COVID-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник МОЗ розповів, чи очікувати нових спалахів COVID-19 в Україні

Жодній із країн не вдалося подолати інфекцію

19 листопада 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

За словами голови Міністерства охорони здоров'я України, ситуація із COVID-19 у "червоних" карантинних зонах стабільна. У країні фіксують тенденцію зниження захворюваності. Про це урядовець заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Очільник МОЗ розповів, чи очікувати нових спалахів COVID-19 в Україні

Віктор Ляшко - фото: МОЗ

Міністр зазначив, що першою з "червоних" може вийти Луганська область.

"У "червоних" зонах поки що все стабільно. У нас пішла тенденція на зниження. Не думаю, що додаватимуться нові зони, але першою може вийти Луганська область. Вона досягла індикаторів зниження, які передбачають виведення області з "червоної" зони", – повідомив Ляшко.

Очільник МОЗ також додав, що прогнозують новий спалах коронавірусу в країні. Оскільки, як демонструє практика, жодній із країн не вдалося перемогти інфекцію.

"Є зниження, а потім знову починаються хвилі. Є варіанти – давайте ми спочатку пройдемо цю, а потім говоритимемо про наступні", — зазначив міністр охорони здоров'я.

Нагадаємо, що глава МОЗ Віктор Ляшко прокоментував журналістам поточну ситуацію в Києві та країні щодо різних аспектів пандемії, яка в деяких регіонах уже послаблюється. У Києві із понеділка планують перехід шкіл на офлайн навчання. При цьому столиця перебуває у лідерах за кількістю підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Віктор Ляшко пояснив, чому можлива така ситуація.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що на Рівненщині від коронавірусу померла 20-річна майбутня мати. Вона була вагітна сім місяців. Немовля лікарі не змогли врятувати. Ця трагедія сталася у Дубнівському пологовому будинку, де за життя жінки та її дитини боролися лікарі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини