Головна Новини Суспільство медицина Новий прогноз НАН по коронавірусу в Україні: чого очікувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий прогноз НАН по коронавірусу в Україні: чого очікувати

Зростання захворюваності, випадків одужання і летальності, який зафіксували за минулий тиждень, не свідчить про погіршення епідеміологічної ситуації

19 січня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Національна академія наук України розповіла, як далі може розвиватися коронавірус в Україні. Прес-служба повідомила, що з початком наступного тижня варто чекати повільного згасання коронавірусної інфекції.

Новий прогноз НАН по коронавірусу в Україні: чого очікувати

Коронавірус Україна сьогодні. Фото: nas.gov.ua

Також фахівці підкреслили, що статистика за минулий тиждень свідчить про те, що епідеміологічна ситуація в Україні не погіршується. Вони вивчили зростання захворюваності, випадки одужання і летальності за минулий тиждень.

"Аналіз кількості позитивних тестів також свідчить, що сталося, скоріше, уповільнення загасання, ніж збільшення кількості нових випадків", — заявили в НАН.

Що стосується показників летальності, то вони залишаються в діапазоні 1,5-2%, а також показують стійку динаміку.

Дані підтверджують, що наступний тиждень буде відносно спокійним, буде спостерігатися тенденція повільного згасання захворювання. Експерти додали, що цьому сприяють карантинні обмеження, які почали діяти з 8 січня.

Відомо, що раніше експерти НАН дали прогноз, що підтвердження випадків коронавірусу буде на низькому рівні.

Як повідомляло видання "Коментарі", коронавірус може бути біологічною зброєю. У своєму інтерв'ю для на телеканалу "Наш" народний депутат Верховної Ради Олена Мошенець зробила несподівану заяву. Так, вона сказала, що коронавірус може бути різновидом біологічної зброї. Нардеп додала, що Китай вийшов уже на першу лінію холодної війни.
Також ми писали, як уникнути спалаху "британського" штаму коронавірусу. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко назвав простий, але максимально ефективний спосіб, який допоможе убезпечити себе від нового штаму коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини