Головна Новини Суспільство медицина Нові правила: як в Україні будуть здійснюватися пасажирські перевезення під час карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові правила: як в Україні будуть здійснюватися пасажирські перевезення під час карантину

Нові правила для перевезення пасажирів є вимушеним кроком для стримування поширення коронавирусної інфекції

11 жовтня 2021, 20:28
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Кабмін затвердив нові правила пасажирських перевезень під час карантину. Про це повідомляє пресслужба Мінздарва.

Нові правила: як в Україні будуть здійснюватися пасажирські перевезення під час карантину

Нові правила пасажирських перевезень. Фото: EPA/UPG

Як пояснив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, нові правила для перевезення пасажирів є вимушеним кроком для стримування поширення коронавірусної інфекції.

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів в регіонах з "жовтим", "помаранчевим" чи "червоним" рівнем епідеміологічної небезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту і пасажирів одного з цих документів:

• документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозной вакцини для регіонів "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;

• міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однієї дозою однодозной вакцини або двома дозами дводозной вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або видужання особи від зазначеної хвороби, дію якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);

• негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, що діє 72 години.

"Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційному і залізничному транспорті міжобласного сполучення", — розповіли в МОЗ.

Відзначається, що відповідні правила не будуть застосовуватися до міських і внутрішньообласних перевезень.

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака і пасажирів зазначених документів несе перевізник.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, хто з українців повинен обов'язково зробити щеплення проти COVID-19. За словами глави МОЗ, представники цих професій щодня спілкуються з багатьма людьми, і саме тому мають ризик захворіти коронавірусів. Цей документ набирає чинності через місяць з дня його опублікування. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, як відрізнити атипові симптоми "Дельта" -штамма коронавируса. Головний санлікар зазначив, початкові симптоми у коронавірусу і його "Дельта" -штамма дуже схожі. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини