Головна Новини Суспільство події У МОЗ розповіли, хто з українців має обов'язково зробити щеплення проти COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, хто з українців має обов'язково зробити щеплення проти COVID-19

Невакцинованих співробітників відсторонятимуть без збереження зарплати

7 жовтня 2021, 21:19 comments1286
Поділіться публікацією:

МОЗ оприлюднило список працівників, які в силу своїх службових обов’язків мусять мати обов’язкове щеплення від ковіду. Про це повідомляє  відділ комунікацій міністерства.

У МОЗ  розповіли, хто з українців має обов'язково зробити щеплення проти COVID-19

Вакцинація тепер буде примусовою (фото з відкритих джерел)

Відповідно до наказу, який датований 4 жовтня, на період дії карантину, який визначений Кабінетом Міністрів нашої країни, аби запобігти розповсюдженню коронавірусу,  мають пройти обов’язкову вакцинацію від  небезпечної хвороби  наступні  категорії службовці. Це насамперед працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів. Також службовці місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів. Ще обов’язкові антиковідні щеплення мають отримати всі  педагоги. Це — представники закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

За словами очільника МОЗу Віктора Ляшка, представники цих професій щодня спілкуються з багатьма людьми, і саме тому  мають ризик захворіти на коронавірус. Адже всі українці, які зараз лікуються від ковіду в медичних закладах – невакциновані. Тому цей крок  влади прогнозований, адже він убезпечить життя та самопочуття українців та їх близьких, бо саме таким чином буде створене безпечне середовище в освітніх закладах та органах державної влади.

Цей документ набирає чинності через місяць з дня його оприлюднення. Всі педагогічні працівники та держслужбовці, які не пройдуть обов’язкову вакцинацію, будуть відсторонені від виконання своїх обов’язків без збереження платні.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформують про те, що Ляшко розповів, коли в Україні можуть скасувати карантин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини