Головна Новини Суспільство медицина Ляшко розповів, яку допомогу надасть Німеччина Україні в боротьбі з COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко розповів, яку допомогу надасть Німеччина Україні в боротьбі з COVID-19

Німеччина передасть Україні 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca

6 серпня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини обіцяє надати Україні 1,5 млн доз вакцини проти коронавірусу. У Берліні вважають це важливим кроком. Про це в ефірі програми "Сніданок з 1+1" повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, пише "Рубрика".

Ляшко розповів, яку допомогу надасть Німеччина Україні в боротьбі з COVID-19

Віктор Ляшко, фото Чернівецька ОДА

"Зараз завершуються переговори, 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca ми очікуємо від Німеччини. Ще мінімум 5 млн протягом серпня привезуть", — сказав Ляшко.

Він додав, що в разі, коли людина не може отримати другу дозу вакцини, необхідно звернутися на гарячу лінію 0 800 60 20 19.

За його словами, відсутність вакцин на місцях пояснюється швидше за все людським фактором. Як відомо, Німеччина використовує зареєстровані регулятором ЄС (EMA) препарати Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna і Johnson&Johnson. Зараз в країні повністю вакцинували вже понад 42% населення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Ляшко зробив заяву про ймовірність нового локдауну і запропонував не чекати. За словами глави Міністерства охорони здоров'я України, локдаун на території країни може бути й не введений у зв'язку з поширенням коронавірусу. Це можливо, якщо більша частина населення зробить щеплення проти COVID.

Зазначимо, що в Міністерстві охорони здоров'я визнали, що вже готуються до третьої хвилі коронавірусної пандемії. Опрацьовуються три варіанти, як може протікати чергова хвиля коронавірусу. Віктор Ляшко запевнив, що причин для занепокоєння сьогодні немає, ситуація контрольована. Проте в МОЗ вирішили спрогнозувати перебіг чергової хвилі коронавірусу, щоб зменшити ризики стрибка захворюваності та смертності від коронавірусу серед населення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини