Головна Новини Суспільство медицина Названо ще один незвичайний симптом COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо ще один незвичайний симптом COVID-19

Цей симптом з'являється досить рідко у хворих на COVID-19

11 лютого 2021, 08:57 comments1143
Поділіться публікацією:

Медики попереджають, що до вже відомих на сьогодні симптомів коронавірусу додався ще один, дуже незвичний — гикавка. Однак цей симптом зустрічається набагато рідше, ніж інші. Про це інформує видання Express.

Названо ще один незвичайний симптом COVID-19

Медики виявили новий симптом коронавірусу - фото: з відкритих джерел

Так, за словами джерела, вперше медики заговорили про новий симптом, коли обстежували 64-річного чоловіка  з Єгипту, який заразився коронавірусом. Він зазначив, що останнім часом його дуже часто турбує гикавка. Поряд з гикавкою відчувалися жар і біль у горлі, а це два основні симптоми COVID-19.

Медики, які лікували інфікованого чоловіка, який страждав від гикавки протягом двох тижнів, вважають, що його симптоми були "рідкісним проявом" хвороби. Причини раптової та тривалої гикавки, на думку експертів, пов'язані з вірусом, який вражає діафрагму — м'яз, що контролює дихання. Варто відзначити, що при одужанні, разом з іншими симптомами стала пропадати та гикавка.

Також фахівці заявляють, що був випадок, коли лікарі вилікували 62-річного чоловіка, зараженого коронавірусом, який гикав протягом чотирьох днів. Однак у нього не було інших ознак хвороби. Коли він вилікувався — гикавка пройшла.

Таким чином було визнано, що COVID-19 атакує діафрагму, м'язову стінку, яка контролює дихання, і призводить до спазму, в результаті чого виникає гикавка.

Названо ще один незвичайний симптом COVID-19 - фото 2

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про вакцинацію від коронавірусу в Україні, а також наскільки ймовірним є те, що вона почнеться 15 лютого. Також сайт інформував про те, що Шмигаль спрогнозував появу нових штамів коронавірусу в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини