Головна Новини Суспільство медицина Вакцинація в Україні: наскільки ймовірним є те, що вона розпочнеться 15 лютого
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцинація в Україні: наскільки ймовірним є те, що вона розпочнеться 15 лютого

Влада не змогла провести ефективну роз'яснювальну роботу з громадянами про вакцинацію

10 лютого 2021, 18:42
Поділіться публікацією:

8 лютого на всеукраїнському форумі Україна "30. Коронавірус: виклики і відповіді" міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що вакцинація в країні почнеться за тиждень. Однак чи зможе прищеплення розпочатися 15 лютого? Своєю думкою про майбутню вакцинацію поділився народний депутат України VI — IХ скликань Дмитро Шпенов.

Вакцинація в Україні: наскільки ймовірним є те, що вона розпочнеться 15 лютого

Вакцинація в Україні - фото з відкритих джерел

За його словами, уряду не вдалося роз'яснити українцям ефективність і безпеку вакцини, і саме тому лише 39% готові отримати щеплення:

"Місяць тому були оприлюднені дані опитування, згідно з яким тільки 39% опитаних готові вакцинуватися. За цей час влада не змогла провести ефективну роз'яснювальну роботу з громадянами про вакцинації, безпеки, ефективності та переконати їх в необхідності вакцинуватися, оскільки інших способів побороти пандемію не існує" , — говорить Шпенов.

За словами депутата, топ-чиновники озвучили значні цифри (22 млн доз вакцин для 12 млн громадян), розповіли про масштабні проекти (прищеплювати як мінімум 5 млн українців щомісяця). Якщо все це правда, і чиновники дійсно знають, про що говорять, то це дуже хороший сценарій. Адже такими темпами Україна зможемо закінчити вакцинацію всього населення країни до нового року.

Однак Шпенов також зазначив, що темпи вакцинації населення будуть залежати не тільки від заяв влади:

"Але! Ми ж розуміємо, що темпи вакцинації будуть залежати не від заяв чиновників, а від графіка поставок, від готовності медперсоналу втілити масштабну операцію вакцинації в життя, від злагоджених дій центральної і місцевої влади, від готовності кожного громадянина отримати свою дозу", — продовжив нардеп.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський пояснив, які категорії населення країни не мають права відмовитися від вакцини проти коронавірусу. При цьому поки що вакцинація є добровільною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини