Головна Новини Суспільство медицина Названий новий побічний ефект від вакцини AstraZeneca
commentss НОВИНИ Всі новини

Названий новий побічний ефект від вакцини AstraZeneca

Після вакцинації у людей почалася алергічна реакція

13 березня 2021, 15:47
Поділіться публікацією:

Європейське агентство лікарських засобів (EMA) заявляє про новий побічний ефект від вакцини AstraZeneca — анафілаксію. Її рекомендують внести в список побічних реакцій. Про це інформує видання DW.

Названий новий побічний ефект від вакцини AstraZeneca

Анафілаксія стала побічним ефектом від вакцини AstraZeneca - фото: з відкритих джерел

Так, в Британії п'яти мільйонам жителям були зроблені щеплення вакциною AstraZeneca. З цієї кількості у 41 людини сталася анафілаксія. Комітет з оцінки фармакологічних ризиків (ЕМА) заявив, що принаймні декілька з цих випадків однозначно пов'язані з недавньою вакцинацією.

Анафілаксія — це алергічна реакція, яка починається в організмі дуже швидко і може стати смертельною для людини. Основними її проявами є: висип, свербіж, набряк слизової оболонки гортані, а також різке зниження кров'яного тиску. Крайнім ступенем анафілаксії є анафілактичний шок.

В агентстві повідомляють, що на сьогодні вже існує рекомендація про те, щоб не вводити повторно цю вакцину тим людям, у кого сталася анафілаксія після першого щеплення.

До слова, застосування вакцини AstraZeneca призупинили в Данії, Таїланді, Болгарії та Норвегії. Це пов'язано з тим, що у деяких пацієнтів обірвалися тромби. Однак у Всесвітній організації охорони здоров'я відзначають, що причин для виходу з обігу вакцини AstraZeneca немає.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що санітарний лікар країни Віктор Ляшко оголосив про оновлення списку осіб, які можуть вакцинуватися від коронавірусу позачергово. Також сайт інформував про те, що вчений зробив невтішний прогноз стосовно весняної хвилі COVID в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини