Головна Новини Суспільство медицина Тисяча смертей на день: вчений зробив невтішний прогноз стосовно весняної хвилі COVID в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Тисяча смертей на день: вчений зробив невтішний прогноз стосовно весняної хвилі COVID в Україні

На піку кількість нових випадків інфікування може дорівнювати 40 тисяч на день

11 березня 2021, 14:12
Поділіться публікацією:

Хвиля коронавірусу, яка накрила Україну навесні, триватиме до середини травня, а її пік припаде на початок наступного місяця. Крім того, поширюватися вона буде набагато стрімкіше осінньої. Це спрогнозував старший науковий співробітник відділу молекулярної імунології Інституту біохімії імені О.В. Палладіна НАН України, кандидат біологічних наук Володимир Галицький, передає ТСН.

Тисяча смертей на день: вчений зробив невтішний прогноз стосовно весняної хвилі COVID в Україні

Вчений НАН зробив невтішний прогноз стосовно весняної хвилі коронавірусу в Україні - фото з відкритих джерел

Він вважає, що на піку кількість нових випадків інфікування може дорівнювати 40 тисяч на день, а щоденна кількість летальних випадків може перевищити тисячу, особливо якщо система охорони здоров'я вичерпає свої можливості.

Джерело повідомляє, що такі висновки зроблені на основі дослідження розвитку пандемії в період весни-літа 2020 року в країнах Північної півкулі, а також протягом літа-осені 2020 року  в країнах Південної півкулі.

Фахівець також підкреслив, що інтенсивний процес вакцинації міг би запобігти стрімкому поширенню коронавірусного захворювання в країні, проте темпи щеплення є занадто низькими.

Вчений також порадив українцям за можливості уникати поїздок у громадському транспорті, утриматися від відвідування масових заходів, закладів громадського харчування, використовувати респіратори зі ступенем захисту FFP3 і захисні окуляри.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, чому українці не роблять щеплення від коронавірусу. Експерти впевнені, що не довіру до вакцинації, небажання українців робити щеплення спровокувала сама наша центральна влада. Не тільки звичайні люди, бачачи такий хаос навколо ситуації з вакцинами та вакцинацією, не хочуть вводити собі сумнівний препарат. Навіть серед лікарів є побоювання. Детальніше читайте нашому матеріалі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини