Головна Новини Суспільство медицина На COVID-19 будуть тестувати всіх, хто має ознаки респіраторного захворювання
commentss НОВИНИ Всі новини

На COVID-19 будуть тестувати всіх, хто має ознаки респіраторного захворювання

У МОЗ хочуть робити один мільйон тестів щомісяця

12 грудня 2020, 12:01
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 12 грудня заявив про те, що у МОЗ планують збільшити кількість тестувань на коронавірус до одного мільйону кожен місяць. Більш того, Степанов розповів, що тестування може торкнутися всіх, хто має ознаки респіраторного захворювання. Він підкреслив, що тестування буде безкоштовним.

На COVID-19 будуть тестувати всіх, хто має ознаки респіраторного захворювання

ФОТО: З відкритих джерел

"Тепер будемо тестувати людей з будь-якими ознаками респіраторного захворювання, незалежно від того, чи відповідає симптоматика коронавірусній хворобі. Будь-які респіраторні захворювання — проводитимуть ПЛТ-тести, щоб підтвердити або спростувати діагноз COVID-19 ... Хочемо робити не менше одного мільйона тестів на місяць ", — повідомив міністр.

Максим Степанов також розповів, що в цілому в країні фіксують зниження кількості звернень серед населення для проведення тестів на визначення COVID-19, саме тому в МОЗ вирішили змінити підходи до проведення тестувань.

Нагадаємо, що станом на 12 грудня в Україні зафіксовано 12 811 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, було проведено 61 571 тест на виявлення захворювання.

Раніше головний лікар медичного діагностичного центру Львова Тарас Жиравецький розповів, які місця представляють найбільшу загрозу для зараження коронавірусною інфекцією. За словами фахівця, найбільш небезпечними можуть стати місця масового скупчення людей.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю Катерина Сояк сказала, що спотворює статистику коронавірусу в Україні, тому що зараз люди не тестуються на коронавірус в тих масштабах, як раніше.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини