Головна Новини Суспільство медицина Епідеміолог сказала, що викривляє статистику коронавірусу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Епідеміолог сказала, що викривляє статистику коронавірусу в Україні

Лікар розповіла, з чим пов'язаний спад коронавірусу в Україні

11 грудня 2020, 16:57
Поділіться публікацією:

В Україні зараз люди не тестуються на коронавірус у тих масштабах, як раніше. Про це заявила лікар-епідеміолог, виконавчий директор Національної експертної групи з інфекційного контролю Катерина Сояк "РБК-Україна".

Епідеміолог сказала, що викривляє статистику коронавірусу в Україні

Фото з відкритих джерел

Так, лікар зазначила зниження захворюваності COVID-19 в Україні, згідно з останніми даними статистики.

"Складно сказати, чи відбулося це завдяки карантину вихідного дня або якимось іншим факторам, — вважає Сояк. — Безумовно, коли ми не контактуємо з іншими людьми, ми зменшуємо кількість інфікованих. Але, дивлячись на те, як на практиці впроваджувалися ці заходи і як їх дотримувалися в містах, мені здається, що карантин вихідного дня не зіграв значну роль".

Тому говорити про вплив цих заходів на серйозний спад захворюваності, за словами медика, підстав немає.

Крім того, статистика показує, що тільки в деяких регіонах спостерігається зниження захворюваності. Тоді як Київ і Одеса залишаються на тому ж рівні.

Також медик звернула увагу на проблему з тестуванням, яка погано відстежується в статистиці. За словами Сояк, тестів стали проводити менше, але незрозуміла причина — чи то лабораторії не можуть більше тестувати, то чи матеріали не надходять в лабораторії.

"За моїми спостереженнями, зараз люди не тестуються в тих масштабах, як раніше. Лікарі зараз все рідше направляють пацієнтів на тест в нетяжких випадках. А люди частіше лікуються вдома, тому що їм просто ліньки йти здавати аналізи і чекати їх результатів, тому що це займає надто багато часу, — пояснила епідеміолог. — При легкому перебігу можна не обстежуватися, знаходитися в ізоляції і лікуватися вдома. Але це викривляє реальну статистику".

Лікар наголосила, що в будь-якому випадку всі наступні карантинні заходи актуальні, й без них ситуація дуже швидко повернеться в минуле русло.

Як раніше повідомлялося, медики фіксують у дітей новий симптом коронавірусу - "полуничний язик".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини