Головна Новини Суспільство медицина Moderna або Pfizer: вчені сказали, яка вакцина краще захистить від зараження штамом "Дельта"
commentss НОВИНИ Всі новини

Moderna або Pfizer: вчені сказали, яка вакцина краще захистить від зараження штамом "Дельта"

Дослідники в США порівняли ефективність різних вакцин від коронавірусу

10 серпня 2021, 11:35 comments1044
Поділіться публікацією:

Вчені з'ясували, що Moderna формує імунітет до нового штаму "Дельта" краще, ніж Pfizer-BioNTech. Про це свідчать результати дослідження компанії Inference, яка аналізувала дані понад 50 тисяч пацієнтів зі штатів Міннесота, Вісконсин, Аризона, Флорида та Айова в системі охорони здоров'я Mayo Clinic.

Moderna або Pfizer: вчені сказали, яка вакцина краще захистить від зараження штамом "Дельта"

Вакцина від коронавірусу, фото з відкритих джерел

Вчені побачили, що ефективність вакцини Moderna проти зараження коронавірусом впала з 86% на початку 2021 року до 76% у липні. Ефективність Pfizer-BioNTech ще нижча — з 76% до 42%.

Попри деякі обмеження досліджень, у щеплених двома дозами вакцини Moderna ризики заразитися штамом "Дельта" й іншими мутаціями коронавірусу вдвічі нижчі у порівнянні з Pfizer.

Обидві вакцини надійно захищають від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби й не доводять до госпіталізації: Moderna — у 92% випадків, а Pfizer — у 85%.

Але варто зазначити, що це лише попередні дані, які не підтверджені оцінками експертів. Тому їх не можна використовувати як клінічні показання.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", лікар розповіла, коли вакцинація від коронавірусу може бути небезпечна. Керівник Центру респіраторної медицини клініки "Феофанія" Світлана Гук заявила, що не варто вводити другу дозу вакцини від коронавірусу, яка має відмінний від першої тип виробництва.  

Нагадаємо,  американський лікар повідомила, коли ті, хто перехворів коронавірус, можуть отримати вакцину від Covid-19. Медик пояснила, чи потрібно взагалі вакцинуватися тим, хто недавно переніс цю інфекцію. За словами медичного аналітика, при отриманні вакцини від коронавірусу необхідно брати до уваги одну з важливих умов: ви повинні переконатися, що здорові.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини