Головна Новини Суспільство медицина Ми маємо його чекати: Радуцький про появу штаму коронавірусу "Омікрон" в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми маємо його чекати: Радуцький про появу штаму коронавірусу "Омікрон" в Україні

За словами нардепа, щоб уникнути серйозних наслідків нового штаму, треба вакцинуватися

15 грудня 2021, 15:14
Поділіться публікацією:

За словами Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького, незабором в Україні може з'явитися новий штамм коронавірусу "Омікрон", який вчені називають набагато небезпечнішим за попередні мутації. Про це народний депутат розповів корепонденту порталу "Коментарі". 

Ми маємо його чекати: Радуцький про появу штаму коронавірусу "Омікрон" в Україні

Коронавірус - фото з відкритих джерел

За словами Радуцького, математичні дослідження, дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та дані Академії медичних наук України дають підстави вважати, що новий варінт COVID-19 найближчого часу просунеться на територію нашої країни. 

"Якщо говорити об'єктивно — кордонів у світі не існує. Якщо "Омікрон" є, наприклад, у сусідній Польщі чи Німеччині, то він може бути і у нас. Ми його маємо чекати", — зауважив Радуцький. 

Крім того, народний обранець додав, що наслідки нового коронавірусного штаму можуть бути значно меншими, якщо більша частина українців отримає щеплення против COVID-19:

"Чим більше жителів країни провакцинується, тим менше щось зміниться. Нічого страшного не відбудеться", — додав Радуцький.

Нагадаємо, що світом розповсюджуються нові небезпечні штами коронавірусу "Омікрон" та "Дельта". У ВООЗ розповіли, який із штамів небезпечніший і може більше загрожувати людству. Перше, що вже підтверджено вченими та медиками – "Омікрон" має велику заразність і саме тому дуже швидко передається по всій планеті.  

Раніше "Коментарі" писали, що в Україні заявили про загрозу нового спалаху коронавірусної інфекції. Детальніше — у нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини