Головна Новини Суспільство медицина Медстрахування в Україні: в «Слузі народу» розповіли, як просувається реформа
commentss НОВИНИ Всі новини

Медстрахування в Україні: в «Слузі народу» розповіли, як просувається реформа

Концепцію медичного страхування збираються представити у вигляді законопроєкту

10 червня 2021, 16:42
Поділіться публікацією:

Одним із важливих аспектів якісних медичних послуг є профільне страхування людини. В Україні ж подібний момент фактично відсутній. Як складаються справи зі створенням системи медстрахування в нашій країні під час пресконференції політсили "Слуга народу" "Два роки реформ" дізнавалася кореспондентка порталу "Коментарі" Софія Міськів.

Медстрахування в Україні: в «Слузі народу» розповіли, як просувається реформа

Давид Арахамія розповів про медичне страхування в Україні. Фото з відкритих джерел

Як відомо, кілька останніх років вітчизняна медицина проходить крізь різні реформи. Чимало українців уклали спеціальні угоди з сімейними лікарями, що дещо інакше структурує роботу лікувальних закладів. Також запроваджено принцип "гроші йдуть за пацієнтом".

Сотні лікарень і госпіталів були переведені на електронну документацію. Логічно, що одним із таких кроків влади має стати запровадження основ медичного страхування, коли людина платить окрему частину податків, щоб отримувати безкоштовні та якісні процедури, передбачені наявним договором.

Однак, за словами голови фракції "Слуги народу" Давида Арахамії, особливих зрушень щодо медичного страхування в Україні поки не спостерігається.

"Над цим працює профільний комітет, але поки невідомо, чи є якийсь прогрес, — зазначив політик, відповідаючи на питання журналістки. — Кінцева концепція медстрахування повинна бути реалізована у вигляді законопроєкту. Поки, думаю, прогрес у цьому питанні не дуже великий".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що українці нарешті зможуть скористатися е-лікарняними. Як отримати такий документ, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, як, на думку експертів, слід організувати процес медстрахування для українців і чий зарубіжний досвід у цьому випадку слід перейняти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини