Головна Новини Суспільство медицина В Україні почали видавати електронні лікарняні: як їх отримати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні почали видавати електронні лікарняні: як їх отримати

У МОЗ вважають, що цей крок допоможе зупинити корупцію в галузі

10 червня 2021, 14:47
Поділіться публікацією:

В Україні почали видавати електронні лікарняні. До 1 вересня медичні установи мають навчитися переходити на електронні медичні висновки про тимчасову непрацездатність українців. Про це інформує прес-служба МОЗ.

 В Україні почали видавати електронні лікарняні: як їх отримати

Електронні лікарняні. Фото з відкритих джерел.

В повідомленні йдеться, що вже з першого дня осені всі медичні заклади України будуть видавати пацієнтам документи в електронному вигляді.

Саме тому в Міністерстві охорони здоров’я України переконані, що такі сучасні зміни викорінять корупцію в медичній галузі. А ще – заощадять папір, час та фінанси громадян.

Отож, для того, щоб отримати свій лікарняний онлайн, спочатку потрібно прийти на огляд до свого сімейного лікаря, з якими ви підписали декларацію. Медик у Реєстрі створює та завіряє у КЕПі ваш електронний медичний висновок про тимчасову непрацездатність. Після чого, пацієнту приходить повідомлення від E-health. А потім, звідти ваш лікарняний надішлють за кілька секунд до Реєстру Пенсійного фонду України. Вже там формується документ, за яким українцям нараховують виплати – електронний листок непрацездатності. Про це вам також нагадають з Пенсійного фонду за допомогою повідомлення, яке прийде на ваш телефон.

Нагадаємо, що раніше видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів, коли громадяни України зможуть вільно, без перешкод літати до країн Євросоюзу. За його словами, у нас значно покращилася ситуація із поширення коронавірусу. Вона вперше почала відповідати рекомендаціям ВООЗ. Відтак, вже цього літа українці матимуть можливість мандрувати до ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини